Geri

Veteriner Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Törende Veteriner Fakültesinde eğitimlerini tamamlayan 96 veteriner hekim mesleklerini icra etmek üzere üniversiteden uğurlandı.

15:38:34 | 2023-06-20


Haberi Sesli Dinle

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Elif Köse Avan, fakülte akademisyenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

‘HAYATA ÇOK İYİ TUTUNACAKLARINA İNANCIMIZ TAM’
Mezuniyet törenin açılışında konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bize emanet ettiğiniz gençlerin hep yanlarında olmaya ve mesleki birimlerini kazanmalarına destek sağlamaya gayret gösterdik. Öğrencilerimizin mesleki anlamda hayata çok iyi tutunacaklarına inancımız tam. Mezun olacak öğrencilerimizi bu ailenin bir bireyi olarak görüyoruz. Onları kontrol eden değerlendiren bizdik fakat onlardan geriye dönük bu sistemi değerlendirmesini de bekliyoruz. Yaşadığınız şartlar içerisindeki durumları değerlendirip geri dönüş oluşturursanız sistemin iyileşmesi ve sizden sonraki arkadaşların daha iyi bir yeterlilikte hayata atılmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle OMÜ ile irtibatınızı koparmamanızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘MEZUNLARIN TOPLUMA HİZMET ETMELERİNİ İSTEDİK’
Göreve geldikleri günden bu yana önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Rektör Ünal, “Bu çalışmaların en önemlisi kuşkusuz eğitim revizyonu idi. Geliştirilen eğitim ile istihdam alanında oluşan beklentiyi karşılayabilecek mezunların topluma hizmet etmelerini istedik. Bu bağlamda Ar-Ge ile eğitim arasında bir döngü oluşturup yenilenen bilginin eğitimde kullanılması ve eğitimin geriye dönüp Ar-Ge oluşturması arzusu içerisindeydik. Beklentileri karşılaması noktasında yeterlilik odaklı bir çalışma gerçekleştirildi. Ayrıca Üniversitemiz 2022 yılında Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Sıralamasında olarak 35. sırada yer aldı. 140 ile başlayan proje sayılarımız bir yıl içerisinde 420’ye ulaştı. Üniversite tarihinde en yüksek rakam olan 17.5 milyonluk 2 tane proje geçti. diye konuştu.

‘TERCİH SIRALAMASINDA İLK 4’TEYİZ’
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yaklaşık yarım asırlık geçmişi ile ülkemizin köklü üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, “Fakültemiz 1995 yılında kuruldu. Eğitim öğretim faaliyetlerine genç ve dinamik bir fakülte olarak devam etmektedir. Kısa sürede çok önemli başarılar elde ettik. Geniş bir bölgede 7/24 hizmet veren Hayvan Hastanemizde yıllık 25 bine yakın hayvanı tedavi ettik. Evcil hayvanların yanında yaban hayattaki hayvanlara da destek olmaya başladık. Gerçekleştiğimiz protokollerle sokak hayvanların yanında olduk. Eğitim kalitesinde Türkiye’de var olan 31 Veteriner Fakültesi arasında tercih sıralamasında ilk 4’teyiz. Bu noktaya gelmemizde akademisyen ve idari çalışanlarıyla hep birlikte çalışma ruhunu görüyorum. Meslekte bilim ve ilgi çok önemlidir. Ama bizim mesleğimizin diğer mesleklerden bir ölçüde farklı kılan çok önemli bir unsurumuz daha var o da sevgi.” dedi.

‘MESLEĞİN İCRA EDİLMESİNDE VİCDANİ BİR PUSULADIR’
Sözlerini mezun olan öğrencilerine seslenerek bitiren Dekan Prof. Dr Tütüncü, “Meslek yemini bir mesleğin icra edilmesinde vicdani bir pusuladır. Veteriner Hekimliği Yemini Seranomisinin ardından artık veteriner hekim olarak aramızda yer alacaksınız. Artık sizler oldukça önemli bir sorumluğu üstlenmiş olan veteriner hekimlerisiniz. İşiniz gereği hangi renge dönerse dönsün ettiğiniz yemine sadık kaldığınız sürece taşıdığınız önlüğün hep beyaz ve temiz sayılacağını unutmayınız. Mesleğe atılırken sizlere hatırlatmak isterim ki; çalışma alan tercihiniz ne olursa olsun bilgi ve mesleki deneyiminizi sürekli geliştirmek, dürüst ve güvenilir olmak temel yaşam ilkeleriniz olmalıdır. Ancak bu sayede mesleki sorumluluklarınızı yerine getirebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

‘MESLEK ETİĞİNİZ VE VİCDANINIZIN ÖNÜNDE OLMASIN’
Programda kürsüye davet edilen Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Elif Köse Avan, “Öncelikle hepinize hayırlı olsun. Bugün burada bir heyecanı yaşıyoruz. Ama bana göre en büyük diplomayı aileleriniz hak ediyor. Çünkü onların emekleri ve varlıkları olmasaydı bizler buralarda olamazdık. Mesleki hayatınız boyunca tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Hiçbir zaman maddi çıkarlarınız meslek etiğiniz ve vicdanınızın önünde olmasın. Hayatınızda nerede mutlu olacaksanız, nasıl yaşadığınızla mutlu olacaksanız öyle bir ömür sürmeniz diliyorum.” İfadelerini kullandı.

‘KARARLI VE CESUR ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ’
Program 2022-2023 dönem birincisi Meryem Vural’ın konuşmasıyla devam etti. Fakülte birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşadığını belirten Vural, “Köklü ve seçkin bir üniversite olan OMÜ’den mezun olmak bizlerin kararlı ve cesur adımlarla ilerlememizi sağlayacaktır. Fakültemizin modern ve kapsamlı uygulama alanları, hayvan hastanesi ve laboratuvar imkânları pratik deneyimlerimizi güçlendirmemize yardımcı oldu. Koşullar ne olursa olsun bilgi, tecrübe, araştırma ve yeteneklerini bizlerle paylaşan, başarılı birer veteriner hekim olarak yetişmemiz için çabalayan, daha ilk dönemlerimdeyken bile çalışma arzumu ve azmimi görüp bana destek veren çok değerli hocalarımıza teşekkür ederim. Dönem arkadaşlarımı da tebrik eder, hayatlarının bundan sonraki süreçlerinde başarılar dilerim.” dedi.

ÖĞRENCİLER BİRLİKTE MEZUNİYET PASTASINI KESTİ
Meryem Vural konuşmasının ardından fakülte mezuniyet anı kütüğüne plaketini çaktı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından Fakülte birincisi Vural’a, Fakülte ikincisi Elif İbrahimbaş’a, Fakülte üçüncüsü Medine Özlek’e hediyeleri takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler birlikte mezuniyet pastasını kesti. Ardından mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları Fakülte akademisyenleri tarafından takdim edildi.Veteriner Fakültesi 16. Mezuniyet Töreni, öğrencilerin Veteriner Hekim yeminini etmesinden sonra kepleri coşkuyla fırlatmasının ardından sonlandı.

Haber: Köksal ÖNER


samsunomüondokuz mayıs üniversitesiveterinerveteriner fakültesimezuniyetrektör yavuz ünal