Geri

Yakakent Hükümet Konağı'na kavuşuyor

Yakakent ilçesinde yeni Hükümet Konağı inşaatı hızla devam ediyor. Bina, Yakakent'in ilk müstakil Hükümet Konağı olacak.

13:30:37 | 2022-11-03


Haberi Sesli Dinle

Yakakent'te, İçişleri Bakanlığı tarafından Kaymakamlık ve kamu kurumlarının halka daha rahat hizmet verebilmeleri için yeni bir Hükümet Konağı yapılıyor.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edilen 3670 m2 kapalı alana sahip Hükümet Konağı'nın 3 katlı (zemin+2) akıllı bina olarak tasarlandı. Engelli vatandaşlara da engelsiz şekilde hizmet verecek olan Hükümet Konağı 1991 yılında ilçe olan Yakakent'in ilk müstakil Hükümet Konağı olacak ve zemin katında İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı da yer alacak.



Mimarisi ve estetiğiyle Yakakent ilçesine yakışan bir yapı olarak ön plana çıkan Hükümet Konağı tamamlandığında içerisinde farklı yerlerdeki hizmet birimlerini de tek çatı altında toplayarak, modern ve teknolojik altyapısıyla vatandaşlara daha kaliteli, hızlı ve etkin hizmet sunulmasına katkı sağlayacak. Hükümet Konağı içerisinde kütüphane, konferans salonu ve fuaye (çay, kahve, sigara vb.) alanı da yer alacak.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakenthükümet konağı