Geri

Yakakent'te anlamlı kermes

Yakakent 100. Yıl İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste satın aldıkları ürünleri depremzedelere gönderecek. Öğrenciler, depremzedeler için bir de mektup yazacak.

13:24:38 | 2023-03-01


Haberi Sesli Dinle

Yakakent 100.Yıl İlkokulu'nda, öğretmenler ve veliler birlikte gelirini depremzedelere bağışlamak için kermes etkinliği düzenledi. Okulda düzenlenen kermeste hazırlanan ürünler satışa sunuldu. Öğrenciler de "Paralarımızı Öğreniyorum" ünitesi kapsamında alış verişleri kendileri yaptı. Öğrenciler, topladıkları parayla depremzede öğrencilere hediyeler alıp, mektup yazacaklar.

Okul Müdürü Kadir Bozkurt, afetzedelerin acılarını paylaştıklarını belirterek, kermesten elde edilen gelirin deprem bölgesinde yaşayan depremzede çocuklar yararına kullanılacağını söyledi.

Asrın felaketinde yakınlarını kaybeden herkese baş sağlığı dileyen Bozkurt, "Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalıştık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimizle bir araya gelerek bu anlamlı kermesi düzenledik. Bu kermesten elde ettiğimiz geliri, depremden etkilenen ailelerin, afetzede çocukların yaralarını bir nebze olsun sarmak amacıyla kullanacağız." Bu etkinliğin düzenlenmesinde bize yardımcı olan ve Kermese katılan Yakakent Kaymakamımız Abdüssamed Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Şimşek, ilçede görev yapan tüm okul müdürleri ve öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentöğrenciöğretmenvelidepremzedekermessamsunsamsun haberleri