Geri

Yakakent'te Başkan Kıyma hayvanseverleri ağırladı

Samsun'da hayvanseverler sokak hayvanlarının sağlıksız şartlarda tutulduğu iddiaları üzerine Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'yı ziyaret etti. Kıyma, sokak hayvanlarını her zaman koruduklarını söyledi. belediye ayrıca, "Sokak Hayvanlarını Sahipleniyoruz" kampanyası başlattı.

11:21:35 | 2022-05-31


Haberi Sesli Dinle

Samsun Hayvanları Koruma Derneği (SAMHAYKOD) Başkan Yardımcısı Bora Barlas Gürler ve Pati Koruyucuları Derneği (Pay Guards) Başkanı Ayşe Taşkıran Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'yı makamında ziyaret etti. Güler ve Taşkıran, Başkan Kıyma'ya ilçede son günlerde gündeme gelen sokak hayvanları sorununu görüşürken, Başkan Kıyma, belediye üzerinden algı çalışmaları yapıldığına dikkat çekerek, sokak hayvanlarına daha iyi yaşam koşulları oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

DOĞAL ORTAMLARINA BIRAKILIYOR
Son günlerde sosyal medya üzerinden Yakakent Belediyesi ile ilgili "sokak hayvanları ölüme terk ediliyor" haberlerinin manipülasyon, karalama ve bilgi kirliliğinden başka bir şey olmadığını belirten Başkan Hüseyin Kıyma, "Canlarımıza karşı belediyemiz üzerinden yapılan bu algı çalışmaları bizleri derinden üzmüştür. Yakakent Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Yakakent Belediyesi olarak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ilgili maddeleri gereğince eğitimli personellerimiz tarafından ilçemiz genelinde bakıma muhtaç sokak hayvanları belirli aralıklarla toplanıp, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım tesisinde sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra kendi doğal ortamına bırakılmaktadır" dedi.

BARINAK DEĞİL, KORUMA ALANI
'Sokak hayvanları hapis ediliyor' haberlerinin yalan olduğuna vurgu yapan Başkan Kıyma, "Söz konusu yer olumsuz hava şartlarından sokak hayvanlarının doğal hayatta korunması için yapılmıştır. Bu alan hayvan barınağı değildir! Hem belediyemiz hem de vatandaşlarımız ile birlikte bu alana düzenli yem ve su bırakılmaktadır. Oluşturulan alan üstü kapalı, kapısı da sürekli açıktır. Bu alanda sokak hayvanları ihtiyaçlarını giderip, girip çıkabilmektedir. Yapılan bu haberler hakkında gerekli incelemeler yapılacaktır. Doğada tek biz yokuz ve biz bunun bilincindeyiz. Bu dünya hepimizin" diye konuştu.

SAHİPLENME KAMPANYASI
Öte yandan Başkan Kıyma, Yakakent Belediyesi olarak "Sokak Hayvanlarını Zahipleniyoruz" kampanyası başlattıklarını ve hayvanları sahiplenmek isteyenlere aracı olduklarını söyledi. Yakakent Belediyesi tarafından başlatılan kampanya ile ilgili yapılan duyuruda, "Her ne sosyal medya üzerinden bizleri karalamaya yönelik yıpratıcı paylaşımlar yapılsa da biz çizgimizden ödün vermedik, vermeyeceğiz. Herkes bilmelidir ki Yakakent Belediyesi doğa ve hayvan dostudur. Başlatmış olduğumuz bu kampanya ile sokak hayvanlarına sıcak yuva oluşturuyoruz. Canlarımızı siz de sahiplenmek, evinizin, bahçenizin bir bölümünü paylaşmak ister misiniz?" ifadeleri kullanıldı.

Haber: Mustafa KAHYA

 

 


yakakentyakakent belediye başkanıhüseyin kıymasokak hayvanıSAMHAYKODpati koruyucularıayşe taşkıranbarınakköpek