Geri

Yakakent'te büyüleyen kanyon

Samsun'un Yakakent ilçesinde bulunan Cevizdibi Kanyonu, görenleri kendine hayran bırakıyor. Çamgölü Ormanı içerisinde bulunan ve yürüme 1,5 saatte ulaşılan kanyon, turizme yeni bir soluk getirecek doğal güzelliğe sahip.


12:02:12 | 2023-08-02


Haberi Sesli Dinle

Yakakent İlçesi Asmapınar Mahallesi Gözveren mevkiinde bulunan ve Cevizdibi Çayı içinde bulunan Cevizdibi Kanyonu, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Tamamen bakir kalmış orman içerisinde turizme kazandırılmayı bekleyen kanyon, kendini keşfedenlerin ilgisini çekiyor.

Çamgölü Ormanı içerisinde bulunan ve yürüme 1,5 saatte ulaşılan kanyon, doğaseverler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Orman içerisinde bulunan Cevizdibi Kanyonu, yaz mevsiminde orman yangınlarının önüne geçmek için alınan karar nedeniyle ziyarete kapalı olsa da, alınan izinle ziyaret edilebiliyor. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, ilçe turizmine önemli katkı sağlama potansiyeline sahip kanyonu yerinde inceleyerek, tanıtıma dikkat çekti.

Çamgölü mesire alanının, Karadeniz bölgesinde Kızılçamın denizle buluştuğu ender yerleşimlerden ve en önemli turizm destinasyonlardan biri olduğuna vurgu yapan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "2022 yılında ilçe Turizm Çalıştayı ile de gündeme getirdiğimiz ve sosyal medya aracılığıyla paylaşım yapılan Asmapınar Cevizdibi Kanyonu gibi bir çok doğal turizm potansiyeline sahip olan ilçemiz Aşağıdöllek kanyonu, Gündüzlü Kanyonu, Karaaba Köseli Şelalesi gibi doğal güzelliklerimizin Turizm Master Planı dahilinde turizm kapasitesinin hesaplanarak, tanıtımının yapılması, koruma-kullanma dengesi içinde ziyaretçilerin hizmetine sunulması gerekmektedir. Aksi takdirde turizmde gelişme sağlanırken, doğal güzelliklerimizi kaybetme sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Başkan Kıyma, "Asmapınar Mahallesi orman sahası içerisinde kalan Cevizdibi Kanyonu, yaklaşık 4 km gidiş- 4 km dönüş olmak üzere dereyatağı boyunca orta ve zorlu toplam 7-8 km’lik bir yürüyüş parkurunu kapsamaktadır. Zaman zaman zor koşullara sahip olan bu güzergahta gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak bölgeyi bilen bir rehber ışığında ziyaret edilmesi ve orman yangınlarına karşı alınacak tedbirlere ilişkin genelge gereğince Samsun Valiliğinin izni ile ziyaretlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İzin alan ziyaretçilerimizin ilçemizin turizm potansiyelini arttıracak bu doğa harikası kanyonun dokusuna zarar verecek faaliyetlerde bulunmamaları, yürüyüş parkurunun bazı bölgelerde riskli olması nedeniyle dikkatli olmaları ve hassasiyet göstermeleri büyük önem arz etmektedir. Belediyemizce projelendirme ve turizme açılma çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


samsunyakakentyakakent belediyesihüseyin kıymaturizmkanyoncevizdibi kanyonu