Geri

Yakakent'te doğaseverler anneler için yürüdü

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ALADOST) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen, ‘Anneler Günü Doğa Yürüyüşü’ yapıldı

10:55:04 | 2022-05-09


Haberi Sesli Dinle

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ALADOST) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen, ‘Anneler Günü Doğa Yürüyüşü’ yapıldı.

Yakakent ilçesi Çamgölü piknik alanından başlayan ve Lazın Çiftliği'ne kadar devam eden 15 kilometrelik yürüyüşe yaklaşık 20 doğasever katıldı.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve eşi Yakakent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Nezahat Kıyma'nın da katıldığı faaliyetle ilgili olarak açıklama yapan Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı İsmail Demir, "Geleneksel olarak yapmış olduğumuz Anneler günü doğa yürüyüşünü bu sene ikinci defa gerçekleştirdik. Etkinliğimize yaklaşık 20 doğasever katıldı. Sabah 09.00'da Yakakent ilçesi'den başlayan etkinliğimiz saat 14.30'da yeşil ile mavinin kucaklaştığı doğa harikası Çamgölü'nde son buldu. Etkinliğimize Yakakent'ten ve Alaçam'dan çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldılar. Katılan tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyor, vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara hayırlı uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

BAŞKAN KIYMA: ANNELER İÇİN YÜRÜDÜK
Doğa gönüllüsü insanlarla birlikte tıpkı anneler gibi huzur veren bahar havasında Yakakent Çamgölü Lazın Çiftliği rotasını keyifle Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, "Öncelikle Anneler Günü'nde bu anlamlı ve güzel doğa yürüyüşünü Yakakent ilçemizde düzenleyen Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı İsmail Demir'e yönetimine ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bugün anneler için yürüdük. Bilinçli ve sağlıklı, kadına, doğaya, insana değer veren ve kendi değerini bilip başını dik tutan bireyler yetiştirmek sizin elinizde. Çocuğunuza çevre bilincini kazandırın. Bunun en temel yolu sevgiden geçer. Çünkü insan, doğası gereği sevdiği şeyi korumak ister.
Bizleri dualarıyla koruyan, gölgeleriyle saran, en küçüğünden en büyüğüne bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Gününüz kutlu olsun" dedi.

Haber: Mustafa KAHYA

 


Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü DerneğiALADOSTdoğa yürüyüşüyakakentçamgölülazın çiftliğianneler günüyakakent belediye başkanı