Geri

Yakakent'te giysiler kumbarada değerlenecek

Yakakent Belediyesi Sıfır Atık Projesine katkı sağlamak amacıyla ilçenin farklı noktalarına 10 adet eski ve kullanılmayan giysilerin bırakılabileceği "Tekstil Atık Kumbaraları" yerleştirdi.

14:56:57 | 2023-01-15


Haberi Sesli Dinle

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirilen, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içinde atıkların kontrol altına alınması hedefleri doğrultusunda gelecek nesillere temiz ve gelişmiş Türkiye ile yaşanılabilir dünya bırakılmasını hedefleyen Yakakent Belediyesi, bugüne kadar sürdürdüğü geri dönüşüm faaliyetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Yakakent Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği "Tekstil Atık Kumbaraları" projesi ile dünyayı en çok kirleten atık türleri arasında yer alan tekstil atıklarının geri dönüşümünü için de çalışma yürütüyor.

Yakakent Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen proje ile ilçenin 6 farklı noktasına 10 adet tekstil atık kumbarası bırakıldı. Bırakılan kumbaralar ile ilçe sakinlerinin eski ya da giymedikleri giysi, ayakkabı, aksesuar ve tekstil eşyalarını kumbaralara bırakarak temiz çevre ve geri dönüşüme katkıda bulunması hedefleniyor.

Proje kapsamında kumbaralarda toplanan tekstil ürünleri çevreye hiçbir zarar ve kirlilik vermeden Belediye ekipleri tarafından toplanarak, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde biriktirilecek. Yakakent Belediyesi, ilerleyen süreç içerisinde de site içleri ve cadde, sokak üzerlerine de giysi atığı kumbaraları bırakılarak uygulamayı ilçe genelinde yaygınlaştırılacak.

Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymageri dönüşümkatı atıksıfır atıksamsunsamsun haber