Geri

Yakakent'te karla mücadele 7/24 sürüyor

Yakakent Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle başlayan ve halen devam eden kar yağışıyla birlikte başlattığı karla mücadele çalışmalarını 10 personel ve 8 iş makinesiyle aralıksız sürdürüyor.

14:09:38 | 2022-01-28


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle başlayan ve halen devam eden kar yağışıyla birlikte başlattığı karla mücadele çalışmalarını 10 personel ve 8 iş makinesiyle aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün yoğun kar yağışı uyarısının ardından teyakkuza geçerek, günler öncesinden karla mücadeleye yönelik tüm hazırlıklarını tamamlayan Yakakent Belediyesi, yoğun yağışların başladığı andan itibaren ilçe genelinde başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

GAZETE EKİP DE ORADAYDI
Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle başlayan ve halen devam eden kar yağışıyla birlikte almış olduğu önlemler çerçevesinde 10 personel ve 8 iş makinesiyle sürdürülen yol açma ve kürüme çalışmalarını Gazete Ekip muhabiri Mustafa Kahya da yerinde görüntüledi.

GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR
Oluşturulan kriz masası bünyesinde hareket eden ekipler, gündüz yolların açık kalması, ulaşımda aksama ve mağduriyet yaşanmaması adına büyük efor sarf ederken, gece saatlerinde ise biriken karların toplanması, yolların açılması ve buzlanmadan ötürü yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tuzlama çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

TÜM BİRİMLERİMİZLE SAHADAYIZ
Sahada çalışan personelini yalnız bırakmayan ve çalışmaları bizzat takip eden Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent'in son yılların en yoğun yağışını aldığını, buna karşın belediye olarak hazırlıklarını tamamlamış bir şekilde sahada yer aldıklarını belirterek, "Yağışlar devam ediyor. Ekiplerimiz, özverili şekilde 7/24 esasına göre hareket ederek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına çalışma gerçekleştiriyorlar" dedi.

ÖNCELİK ANA ARTERLER
Gündüz ayrı, gece ayrı çalışma yaparak olumsuzlukları minimize etmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Kıyma, "Kırsaldaki mahallelerimizin ana arterleri öncelikli olmak üzere yol açma, kar küreme çalışmalarının yanı sıra özellikle yaşlı ve hastalarımızın bulunduğu yerleşim bölgelerinde yoğun çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Yakakent Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle sahada karla mücadelesini sürdürmeye devam edecek” diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymayakakent belediye başkanıkar mücadelesi