Geri

Yakakent'te 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlandı

Yakakent'te 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü kutlandı.

11:21:01 | 2023-03-19


Haberi Sesli Dinle

Samsun'un Yakakent ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene; Kaymakam Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Jandarma Komutanı J.Astsb.Kd.Bçvş. Yasin Alper Aksu, İlçe Emniyet Amiri Murat Tan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ve diğer protokol üyeleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, başta olmak üzere STK'lar, askeri erkan, gaziler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, günün anlam ve önemin belirten bir konuşma yapıldı. Törenden sonra Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kozköy Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu anma programı düzenlendi. Burada düzenlenen programda çeşitli sunumlar, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ŞEHİT KABİRLER ZİYARET EDİLDİ
Kutlama töreninin sona ermesinin ardından 18 Mart Şehitler Günü kapsamında ilçe Kaymakamı Abdüssamed Kılıç ve protokol üyelerinin katılımıyla şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu.

MEVLİDİ ŞERİF OKUNDU
Yakakent Merkez Camii'nde tüm şehitler için Kaymakam Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımıyla Mevlidi Şerif programı gerçekleştirildi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


çanakkaleçanakkale zaferiyakakentsamsunsamsun haberleri