Geri

Yakakent'te 19 Mayıs coşkusu

Yakakent Kaymakamlığı ve Yakakent Belediyesi, 19 Mayıs coşkusunu hem karaya hem de denize taşıdı.

16:38:04 | 2022-05-20


Haberi Sesli Dinle

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yakakent'in dört bir yanında yapılan çeşitli etkinlikler ve gösterilerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Yakakent'te "Fener Alayı" düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Milli Mücadele’nin başlatılmasının 103. yıl dönümünde Yakakent Kaymakamlığı ve Yakakent Belediyesi tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Fener Alayı” düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Sokak ve sahil yolundan ilerlediği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Büstü önünde sona erdi.

Yürüyüşe Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çiçek, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bandoların çaldığı marşlarla yürüyen kalabalığa evlerindeki vatandaşlar da balkon ve pencerelerden alkışlarla destek verdi.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentyakakent belediye başkanıhüseyin kıyma19 mayısfener alayı