Geri

Yakakent'te olta balıkçılığı ilgi görüyor

Yakakent'te Sportif Amatör Olta Balıkçılığı turizmi gün geçtikçe gelişiyor. İlçenin olta balıkçılığı için önemli bir potansiyel olduğunu belirten Başkan Hüseyin Kıyma, "Sportif amaçlı amatör olta balıkçılığı, Yakakent ilçemizin sahillerinde ve denizde bağımsız bir turizm sektörü haline geldiğini göstermektedir" dedi.

13:02:07 | 2023-08-16


Haberi Sesli Dinle

İlçede son yıllarda popülerliği oldukça artan bir hobi olan sportif amatör olta balıkçılığının mükemmel bir sosyal aktivite olarak hayata girdiğini belirten Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Kişisel gelişim, doğa ve hayvan sevgisi, stresten uzaklaşma gibi birçok olguyu içinde barındıran bu hobinin bilinçli yapılması ve sucul hayat üzerindeki etkilerini asgari düzeye indirmek için öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığının '4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ' incelenmesinde fayda olacağını düşünüyorum. İlgili tebliğde balık türlerine göre yasak ve serbest zaman dilimleri, yine balık türlerine göre avlanılabilecek boy ya da kilo limitleri, kullanımı yasak olan malzemeler gibi sucul hayatı koruma ve bilinçli avcılık adına birçok yasal düzenleme mevcut olup olta balıkçılığının bir nevi anayasası diyebiliriz" dedi.

Sportif amatör olta balıkçılığının turizmin tamamlayıcı bir unsuru olduğuna da vurgu yapan Başkan Kıyma, "Sportif amaçlı amatör olta balıkçılığı, Yakakent ilçemizin sahillerinde ve denizde bağımsız bir turizm sektörü haline geldiğini göstermektedir" diye konuştu.

SON DERECE KEYİFLİ
Yakakent Yelken Amatör Denizcilik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kahya da, Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ile ilgili "Balık tutmayı sevenler için Yakakent'te balık tutma en etkili aktivitelerden biridir. Yakakent aktivite listenizde ilk sıralara bu etkinliği yerleştirebilirsiniz. Amatör ve profesyonel balıkçılık yapmak için Yakakent güzel seçeneklerden biri olacaktır. Yakakent ilçesine geldiğinizde benzersiz bir deneyim için balık takımınızı kullanmaktan keyif duyacaksınız. Yakakent'te sahili, sizlere oltanızı kullanacağınız birçok alan sunmaktadır. Yakakent sahil kenarındaki balık tutma alanları, Balıkçı Barınağı'nda, Çamgölü kıyısında ve balıkçı teknesi ile Karadeniz'de İstavrit, Kefal, İspari (Tarak) Palamut, Levrek ve Somon balığını keyifle avlayabilirsiniz. Balıkçı tekneleri ile denizde balık tutmak son derece keyiflidir. Dilerseniz kara ile bağlantınızı koparmadan da balık tutmaya devam edebilirsiniz" diye konuştu.

BALIK TÜRLERİ
Başkan Kahya, "Yakakent sahil lokasyonu amatör balıkçılar için son derece idealdir. Genel balık avlama alanları arasında amatör seçenekler bu alanda size uygun olabilmektedir. Yakakent ve Çamgölü sahilinde olta balıkçılığı için dilediğiniz anda işlemlere başlayabilirsiniz. Yakakent ve Çamgölü'nde balık türleri olarak kefal, karagöz, İstavrit, İskorpit (Çarpan), İspari(Tarak), Levrek ve Somon balığı bulunmaktadır. Deniz atlayan kefalleri ve yunusları izlemek size huzur verecektir" ifadelerini kullandı.

NEDEN YAKAKENT?
Dinginlik Yakakent’te gezilecek yerler açısından en önemli konulardan biridir. Tatilinizde kafanızı boşaltmak istersiniz ve bunu yapmanın en iyi yollarından biri suyla etkinlikler olacaktır. Balık tutmayı severlerin en severek yapacağı etkinlik tatilde de aynı şekilde sürecektir.

Samsun'da Yakakent balık tutmak için çok elverişli bir yer olduğundan burada balık tutabilirsiniz. Amatör balıkçıysanız ve bu etkinlikten keyif alıyorsanız dilediğiniz anda başlayabilirsiniz. Olta takımınızla denizin keyfini çıkarırken balık beklemek iş stresinizi de uzaklaştıracaktır.
Balık tutmak birçok kişinin, gün içinde, hafta sonunda ve yaz tatilinde de severek yapacağı bir aktivitedir. Yakakent'in sizlere sunduğu etkinlikler arasında başka seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Örneğin yüzme, piknik, doğa gezisi yapabilir, balık lokantalarında, çay bahçelerinde yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilirsiniz.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakent belediyesiyakakenthüseyin kıymabalıkolta balıkçılığıoltamustafa kahyasamsundenizkaradenizbalıkçılık