Geri

Yakakent'te turizm masaya yatırıldı

‌Yakakent Belediyesi ve Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi ile yaptığı sözleşme ile Yakakent ilçesinin Turizm geleceğine ışık tutmak için farklı turizm alanlarındaki potansiyelini ortaya çıkarmak adına "YakakentTurizm Çalıştayı" düzenlendi.

14:07:53 | 2022-10-24


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Belediyesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Alaçam-Yakakent Yerel Eylem Gurubu Derneği işbirliği ile düzenlenen "Yakakent Turizm Çalıştayı" yoğun katılımla gerçekleşti. Çalıştayda, Yakakent ilçesinin turizm geleceğine yön verecek konular ele alındı.

Düzenlenen çalıştaya Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çeşitli kurumların daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, turizm işletme temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; “Çalıştay sonrasında kültür ve turizm alanında Yakakent eylem planını ortaya koymak, tespitlerimizin muhataplarını belirleyerek harekete geçmek istiyoruz. Ardından da bu planın uygulanmasının hep birlikte takipçisi olacağız” dedi.

KARADENİZ'İN BODRUMU
Yeşil ile mavinin buluştuğu Yakakent'in her geçen gün gelişmekte olduğunu dile getiren Başkan Kıyma, “Samsun’umuzun denize sıfır tek ilçesi olan Yakakent’imiz, diğer adıyla Karadeniz’in Bodrum’u olarak nitelendirdiğimiz ilçemizin, turizmdeki ağırlığının gelecekte de artarak süreceğini öngörmekteyiz. İlçemiz Samsun ve Sinop illerimize olan yakınlığı, oldukça değerli doğal güzellikleri ve uygun konaklama imkânlarıyla turizm bakımından önemli bir cazibe merkezidir. Yakakent’imiz denizi, gölleri, dereleri, şelaleleri, yaylaları, ormanları, yeşili ve mavisi ile harika bir ilçedir.


İlçemiz turizmini sadece yaz ayları olmaksızın kırsalla beraber on iki aya yayma düşüncesi olarak son yıllarda daha sık gündeme gelmeye başlamıştır. Yakakent, eşsiz turizm değerleri ve olanakları barındırmakta olup, turizm faaliyetlerinin çoğunluğunu gerçekleştirmeye elverişli bir ilçedir. Yakakent turizmini geliştirmek ve çeşitlendirmek için sadece denizi ile değil, tüm doğa, tarih gibi tüm turizm değerleri ile yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bunu için sadecee belediyemizin değil, turizmle ilgili tüm paydaşların katkı sunması son derece önemlidir" diye konuştu.

HERKESİN KATKI SUNMASI ŞART
Başkan Kıyma, "Bu bağlamda Yakakent turizmiyle ilgili güncel meseleleri katılımcı bir biçimde masaya yatırmak, tarafsız bir gözle analiz etmek ve bunlara dayanarak bir gelecek vizyonu belirleme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Belediyemiz ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi koordinesinde yürütülen Yakakent Turizm Çalıştayı bu gereksinimden yola çıkılarak düzenlenmiştir. İlçemizin kültür ve turizm potansiyelini ortak bir yaklaşımla ele alarak, var olan potansiyelimizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak için çözüm önerilerini konuşacağız. Çalıştay sonuçlarını içeren bu raporda Yakakent turizminin şu anki durumu, güçlü yönleri, gelişime açık yönleri, sorunları ve çözüm önerileri ile her türlü perspektiften detaylı bir biçimde yansıtılmıştır. Bu sonuçlar ilgili taraflarca dikkatle incelenecek ve bundan sonraki çalışmalarımızda ve projelerimizde bizler için önemli bir başvuru kaynağı olacaktır.
Elde edeceğimiz çıktıları sadece teoride bırakmadan, uygulamalı bir şekilde değerlendirmek niyetindeyiz. Bu bağlamda çalıştay sonrasında kültür ve turizm alanında Yakakent eylem planı ortaya koymak ve tespitlerimizi muhataplarını belirleyerek harekete geçmek istiyoruz. Ardından da bu planın uygulanmasının hep birlikte takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

RAPOR HAZIRLANACAK
Ardından konuşmasını gerçekleştiren Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Yakakent Belediyesi ve OMÜ'nün işbirliği ile yürütülen bu toplantıların yararlı olduğunu, çalıştaydan çıkan raporun ilçe turizmine katkı sunacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Samsun Ondokuz Mayıs Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seden Doğan moderatörlüğünde, Yakakent turizminin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatlar ve çözüm önerileri başlıkları altında müzakere edildi.

Çalıştay, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Haber: Mustafa KAHYA / Yakakent

 


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymaturizmturizm çalıştayı