Geri

Yakakent'te Uzunkız Yaylası'na ulaşım kolaylaşacak

Yakakent Belediyesi, ilçeye bağlı Karaaba Mahallesi Uzunkız Yaylası'nın ulaşım konforunu artırmak, ayrıca vatandaşlar ile doğasever yerli ve yabancı turistlerin kesintisiz ulaşım hizmeti almasını sağlamak amacıyla yol yapım ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ayrıca bölgede içme suyu için sondaj çalışmaları yapıyor.

12:26:00 | 2022-09-16


Haberi Sesli Dinle

Yakakent ilçesi Uzunkız Yaylası'nda yol yapım, genişletme, bakım, onarımının yanısıra içme suyu kullanımı için sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirten Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, “İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki doğa harikası Uzunkız'da yaşayan vatandaşlarımıza ve yaylamızı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri ve içme suyu teminni için sondaj çalışmaları mesai mefhumu gözetmeksizin Belediyemiz Fen işleri müdürlüğü ekipleriimiz ve araçlarımızla gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

KESİNTİSİZ ULAŞIM İÇİN ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Yakakent Belediyesi'nin ortak çalışması sonucunda yaz sezonunda ilçeye bağlı Mutaflı, Kayalı ve Kürüz-Gürgenlik, Büyükkırık, Başalan, Sarıgöl, Köseli, Karaaba, Karacababa, Çepni, Gündüzlü ve Asmapınar mahallelerimizin ana alter yollarının alt yapı ve birinci sınıf stebilize asfalt çalışmalarını tamamladıklarını da belirten Başkan Kıyma, "Kırsalda bulunan Uzunkız Yaylası'nda yol genişletme ve içme suyu için sondaj çalışmamız devam ediyor. İlçemizde kesintisiz bir ulaşım için özveriyle çalışıyoruz” diye konuştu.

HİZMET ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ.
Yapılan yol, kanal açma, genişletme, onarım, bakım ve asfalt çalışmalarını değerlendiren bölge halkı da, kırsal kesimlerde en büyük ihtiyaçlarının yol ve su olduğunu, bu sorunların da Yakakent Belediyesi tarafından çözüldüğünü söyledi.

İstanbul'da faaliyet gösteren Yakakent ilçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Çoşkun ise, "Yıllardır beklediğimiz, hatta umudumuzu yitirdiğimiz hizmetleri almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzunkız yaylamıız Karaaba mahallemize 8, İlçe merkezine ise 30 kilometre uzaklıkta olup, mevcut eski yolumuzda tek araç zor gidiyordu. Kış aylarında karın yağmasıyla birlikte problem daha da büyük hale geliyordu. Bittiğinde güzel bir yolun ortaya çıkacağından eminiz. Yakakent Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma'ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve emeği geçen herkese şahsım ,dernek üyelerimiz ve mahalle halkım adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


samsunyakakentyakakent belediye başkanıhüseyin kıymauzunkız yaylasıuzunkızyaylaturist