Geri

Yakakent'ten deprem bölgesine gönül köprüsü

Yakakent Belediyesi depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi. Toplanan yardımlar ve ekipmanlar yola çıktı.

14:58:50 | 2023-02-07


Haberi Sesli Dinle

Depremzedelerin temel ihtiyaçlarının giderilmesi için oluşturulan koordinasyon merkezlerinde toplanan yardımlar, tasnifi yapıldıktan sonra kolilenerek afet bölgesine sevk edildi. Ayrıca, bölgeye bir adet iş makinesi ve ekipman desteği de sağlandı.

Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz'i etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 depremin ardından, Türkiye yasa boğuldu. Depremin ardından milli yas ilan edilirken, Yakakent Belediyesi depremzedelerin yaralarının sarılması için harekete geçti.

Yakakent Belediyesi ilk etapta gıda, kıyafet ve bir iş makinesini deprem bölgesine göndererek gönül köprüsü kurdu. Ayrıca toplanan insani yardımlarda bir minibüse yüklenerek bölgeye ulaştırılmak üzere bu sabah yola çıkarıldı.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Türkiye bugün 85 milyon tek yürek halinde. Yakakent halkı, 3'e 5'e bakmadan destek için yardım toplama merkezimize koşuyor. Toplanan bir kapalı minibüs dolusu ihtiyaç malzemesini ve bir adet iş makinesini bölgeye gönderdik. Toplanan diğer yardımları da en kısa sürede tasnifleyerek bölgeye ulaştıracağız" dedi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem haberyakakentyakakent belediyesihüseyin kıyma