Geri

Yakakent Turizm Çalıştayı ilçenin geleceğine ışık tutacak

Samsun'un cennet köşelerinden Yakakent'te düzenlenecek Turizm Çalıştayı ile ilçenin turizm haritası ortaya çıkarılacak. Yakakent Belediyesi tarafından 22 Ekim'de düzenlenecek çalıştaya bir çok önemli kurum ve kuruluş da destek veriyor.

11:07:40 | 2022-10-01


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Belediyesi ilçenin turizm geleceğine ışık tutmak için, farklı turizm alanlarındaki potansiyelini ortaya çıkarmak adına turizm çalıştayı düzenliyor. Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Turizm Fakültesi, Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, turizm yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle gerçekleştirilecek çalıştayda ilçenin turizmi masaya yatırılacak. 22 Ekim Cumartesi günü Yakakent Belediyesi Çözüm Merkezi Salonu'nda düzenlenecek çalıştayda İlçenin turizm haritası çıkarılacak ve eylem planı oluşturacak.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent'in zengin turizm imkanlarına sahip bir ilçe olduğunu ifade ederek, eylem planının tüm dinamiklerin işbirliğiyle düzenlenecek olmasını temenni etti. Yakakent Turizm Çalıştayı öncesinde Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Bafra Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seden Doğan ve öğretim üyeleri Yakakent'te incelemelerde bulundu.

EYLEM PLANI OLUŞTURULACAK
Yakakent'in gerek konumu, gerekse avantajlarıyla geleceğin yıldız şehirlerinden biri olacağını ifade eden Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "İlçemizin büyük kentlere olan yakınlığı ve kolay ulaşılan coğrafi konumu oldukça değerli doğal güzellikleri ve uygun konaklama imkanlarıyla önemli bir cazibe merkezidir. Yakakent ilçemiz sadece doğal güzellikleri ile değil kültürel ve sosyal anlamda da pek çok zenginliğe sahiptir. Yakakentimiz sahili, denizi, mesire yerleri, ormanları, yaylaları, dereleri, şelaleleri, tarihi evleri ile mavi ile yeşiliyle harika bir yaşam alanıdır. Yakakent sadece doğal güzellikleri ile değil, kültürel ve sosyal anlamda da pek çok potansiyelini ortaya çıkararak, eylem planı oluşturacağız" dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Yakakent turizm çalıştayının sadece teorik değil, uygulama açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Kıyma, "İlçemiz Kültür ve Turizm potansiyelini ortak bir yaklaşımla ele alacak, var olan potansiyelimizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak için çözüm önerilerini konuşacağız. Elde edeceğimiz çıktıları sadece teoride bırakmadan, uygulamalı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu bağlamda çalıştay sonrasında kültür ve turizm alanında Yakakent Eylem Planını ortaya koymak ve muhataplarını belirleyerek harekete geçirmek istiyoruz. Ardında da bu planının uygulanmasının hep birlikte takipçisi olacağız" diye konuştu.

9 TURİZM BAŞLIĞI
Çalıştayda, "Deniz Turizmi, Doğa Turizmi, Kırsal Turizm, Kültür Turizmi, Sağlık ve Spor Turizmi, Uluslararası organizasyonlar, İş ve Kongre Turizmi, Markalaşma Faaliyetleri ve Akıllı Turizm olmak üzere 9 başlık ele alınacak.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymaturizmçalıştay