Geri

Yakakentliler İstanbul'da buluştu

İstanbul Yakakent ilçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı coşkusunun da yaşandığı iftarda Başkan Necmi Baş, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

13:51:54 | 2022-04-24


Haberi Sesli Dinle

İstanbul Yakakent ilçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı çoşkusunun da yaşandığı iftarda Başkan Necmi Baş, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

İstanbul'da yaşayan Yakakent ilçesine bağlı Uzunkız mahallesi sakinlerinin Pendik'te 2018 yılında kurduğu Yakakent İlçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği üyeleri iftar yemeğinde biraraya geldi. Dernek binasının bulunduğu Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi Bartın Sokakta açık havada gerçekleşen iftara katılım oldukça yoğun oldu.

Yaptığı konuşmada dernek olarak Ramazan ayını birlik beraberlik içinde geçirmeyi ve üyeler arasında kaynaşmayı sağlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Necmi Baş, "Bugün İstanbul Yakakent İlçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı akşamı bayram coşkusuyla iftar yemeğinde Yakakentli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Rahmetin bol olduğu bir ayda dostlukların pekişmesi adına bu iftar yemeğini düzenledik. Hemşehrilerimiz de yoğun bir katılım gösterdi. Dernek olarak etkinliklerimize devam ediyoruz. İstanbul'da yaşayan bin 500 civarında Uzunkızlı hemşerimiz var. Yakakent'in ilçeleri ile birlikte baktığımızda 55 bin hemşehrimiz var. Biz dernek olarak bu vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Üyelerimizle her ay bir araya geliyoruz. Derneğimiz, Yakakent Dernekler Federasyonu üyesidir. Hemşehri derneklerimizle ile birlikte etkinlikler gerçekleştiriyoruz. İftar davetmize katılan misafirlerimize, Yakakentli hemşerilerime ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI
Çocukların bayraklarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşadığı iftar yemeğine Yakakent İlçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği Başkanı Necmi Baş ile Yönetim Kurulu üyeleri, Dernek üyeleri, İstanbul'da faaliyet gösteren Yakakent Dernekler Federasyonu Başkanı Dursun Şahin, YADEF Genel Sekreteri Hamit Korkmaz, YADEF Yönetim Kurulu üyesi ve Ses sanatçısı Sami Korkmaz, YADEF Yönetim Kurulu üyesi İsmail Köse, Karaaba Derneği Başkanı Arif Akça, Karaaba Çöküyan Derneği Başkanı Kenan Albayrak, Büyükkırık Başalan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Korkmaz, Sultanbeyli Yakakentliler Derneği Başkanı Çetin Gençoğlu, Mutaflı Gökyar Derneği Başkan Yrd. Halil İbrahim Yılmaz, Pendik Karadenizliler Dernek Başkanı Emin Koca, Anadolu Yakası Kaplamacılar ve Polisajcılar Derneği Başkanı Mesut Babacan ve çok sayıda Yakakentli vatandaşlar katıldı.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentistanbuluzunkız yaylasıpendikramazaniftar23 nisan