Geri

Yakakentliler İstanbul'da iftarda buluştu

Yakakent Dernekler Federasyonu İstanbul’da iftar yemeği düzenledi. ‌İstanbul Maltepe Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Yakakent Dernekler Federasyonu (YADEF) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında bir araya gelen Yakakent hemşeri dernekleri yöneticileri birlik ve beraberlik mesajı verdi.

14:16:20 | 2023-04-09


Haberi Sesli Dinle

İSTANBUL'DA YAKAKENT RÜZGARI ESTİ
İstanbul Yakakent Dernekler Federasyonu'nun (YADEF) Maltepe'de düzenlediği iftar yemeği, çok sayıda bürokrat, siyasetçi, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra İstanbul'da ve Kocaeli'nde yaşayan Yakakentlileri bir araya getirdi.

GENEL BAŞKAN ŞAHİN, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı iftar yemeğinde konuşma yapan İstanbul Yakakent Dernekler Federasyonu (YADEF) Genel Başkanı Dursun Şahin, federasyona bağlı derneklerin ve hemşehrilerinin bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Ramazan-ı şerifin en güzel yanlarından birisi birlik, beraberlik, dayanışmadır. Herkesin birbirini daha iyi anlayabildiği bir aydayız. Bugün akşam her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğinde Yakakent ilçemizi temsil eden derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve hemşehrilerimizle bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz. Ülkemizin her zamandan çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Ülkemizin en güzel birlik ve beraberlik mesajını bugün buradan veriyoruz. Diliyorum bu güzellik sonsuza kadar devam etsin" dedi.

YADEF, ADIYAMAN'DA SAMKON SAMSUN KÖYÜ'NDE İFTAR YEMEĞİ VERECEK
Öte yandan, İstanbul Yakakent Dernekler Federasyonu (YADEF) ve bağlı derneklerinin katkıları ile SAMKON’un Adıyaman’da deprem sonrası konteyner evlerden ve iftar çadırından oluşturduğu Samsun Köyü'nde depremzeler için iftar yemeği programı düzenlenecek.

İstanbul Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dursun Şahin, "Bilindiği üzere Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta 7,7; Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem felaketinde Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da büyük yıkıma yol açtı.

YADEF ve bağlı derneklerimiz, işinsanları ve hemşehrilerimiz depremzedelerimizin yaralarını sarmak için maddi ve manevi yardımlarda bulunduk. Ramazan ayında İstanbul Yakakent Dernekler Federasyonu (YADEF) olarak ve bağlı derneklerimizin katkıları ile SAMKON’un Adıyaman’da deprem sonrası konteyner evler ve ihtar çadırından oluşturduğu Samsun Köyü'nde depremzeler için iftar yemeği programı düzenleyeceğiz. YADEF Yönetim Kurulu ve dernek başkanlarımızın katılımı ile SAMKON Samsun Köyü'nde depremzedeler için düzenleneceğimiz ihtar yemeğine Yakakentli hemşehrimizi davet ediyorum" diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentistanbulmaltepesamkonyadefsamsun köyüadıyamaniftarramazansamsun haberleri