Geri

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nde Devir Teslim heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığında yapılan devir teslim töreniyle Prof. Dr. Murat Eliöz, Prof. Dr. Seydi Ahmet Ağaoğlu’ndan dekanlık görevini devraldı.

13:44:34 | 2022-05-17


Haberi Sesli Dinle

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın da katıldığı devir teslim törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Cengiz Batuk ile Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep de iştirak etti.

EN DEĞERLİ MİRAS

Devir teslim töreninde sportif faaliyetlerin ve sosyal etkinliklerin eğitimdeki önemine değinen Rektör Ünal; “Bir insanın eğitimi ne kadar kaliteliyse kendisi de o kadar kalitelidir, eğitimi ne kadar zayıfsa kendisi de o kadar zayıf kalmıştır. İyi eğitim almamış bir insan ne kadar başarılı olsa da aldığı eğitimin kalitesizliğinin üzerini örtemez. Dolayısıyla burada amacımız, duruşuyla, şahsiyetiyle ve aldığı eğitimle her yönüyle güven veren insanlar yetiştirmek. Bu fakültede sportif faaliyetler, sosyal etkinlikler gibi avantajlar mevcut. Bunlar eğitimi kolaylaştıran unsurlar, insanları başka şeylerle meşgul ederken eğitimi onun üzerinden vermek eğitim sürecini daha anlaşılabilir hale getiriyor. Böylece iyi bir eğitimle ilkeli insanlar yetiştirmek mümkün hale gelir. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin ilke sahibi olması önemsediğimiz bir konu. Bu noktada eğitimcilerin de rol model olarak öğrencilere yol göstermesi gerekir. Güven vermeyen bir kişinin, güven verecek bir insan yetiştirmesi mümkün değildir. Nitelikli ve başarılı insan yetiştirmek biz eğitimcilerin geriye bırakacağı en değerli miras olacaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Fakültenin gelişimi adına göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı eski Dekan Prof. Dr. Seydi Ahmet Ağaoğlu’na teşekkür ederken, dekanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Murat Eliöz’e de yeni görevinde muvaffakiyet diledi.

Törende Rektör Ünal, eski Dekan Ağaoğlu ile yeni Dekan Eliöz’e çiçek takdim etti.


Yaşar DoğuSpor Bilimleriomüondokuz mayıs üniversitesirektörüniversite