Geri

Yazar Hasan Topdemir'den 'Şifrelerin Peşinde Karadeniz' müjdesi

Samsun'da Yunus Emre İlkokulu'nda öğrencilerle buluşan yazar Hasan Topdemir, çocuklara Şifrelerin Peşinde Karadeniz adlı kitabının müjdesini de verdi.

14:22:55 | 2024-03-19


Haberi Sesli Dinle

Şifrelerin Peşinde İstanbul, Şifrelerin Peşinde Göbeklitepe, Singapur Matematiği gibi kitaplarıyla bilinen yazar Uzman Antropolog-Yazar Hasan Topdemir, 'Matematik Haftası' etkinlikleri kapsamında Samsun Yunus Emre İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileriyle buluştu. Ünlü yazar Samsun'u ve çocukları çok sevdiği için "Şifrelerin Peşinde İstanbul", "Şifrelerin Peşinde Göbeklitepe" kitaplarının ardından "Şifrelerin Peşinde Karadeniz" kitabını da çıkartacağının müjdesini verdi.

SAMSUN'DA ÇOCUKLARA MÜJDE
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün OKUSAM Projesi kapsamında Matematik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilerle keyifli anlar geçiren yazar Topdemir, çocukların sorularını da cevaplandırdı. Şifrelerin Peşinde İstanbul, Şifrelerin Peşinde Göbeklitepe, Singapur Matematiği adlı kitaplarını da imzalayan Topdemir, Samsun'u çok beğendiğini, çocuklarla da güzel ve keyifli vakit geçirdiğini belirterek, Şifrelerin Peşinde Karadeniz adlı kitabının müjdesini verdi.

MATEMATİĞİN GİZEMLİ DÜNYASI
Örüntü ve simetriden yararlanarak Leonardo da Vinci’nin köprüsünü çivisiz, vidasız, yapıştırıcısız yapıp test eden, söyleşisinde Singapur Matematiği ile ilgili etkileşimli çalışmalar yapan yazar Hasan Topdemir, ilkokul öğrencilerini edebiyatın, sanatın ve matematiğin gizemli dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarttı. Amacının matematiğin günlük hayattaki karşılığını çocuklara göstermek olduğunu söyleyen yazar Hasan Topdemir, "Matematik yapılan her işte ve meslekte bize katkı sağlar. O yüzden herkesin matematik bilmesi gerekir" dedi.


hasan topdemiryunus emre ilkokulu