Geri

Yılport Samsunspor ve Toulouse FC iş birliği anlaşması imzaladı

Ligue 1’de mücadele eden Fransız futbol kulübü Toulouse FC ve Süper Lig temsilcisi Yılport Samsunspor arasında 3 yıllık yeni bir iş birliği anlaşması imzalandı.

12:36:46 | 2023-08-30


Haberi Sesli Dinle

İmzalanan iş birliği anlaşması; Toulouse FC ve Yılport Samsunspor arasında stratejik, teknik ve yönetim anlamında karşılıklı yetenek ve bilgi paylaşımı esasına dayanıyor. Yaz dönemi boyunca gerçekleşen karşılıklı ziyaretlerin ardından imzalanan iş birliği kapsamında, her iki kulüp farklı projelerde gelişim için birlikte çalışacak.

2022’de Ligue 2 şampiyonu olarak Ligue 1’e yükselen ve 2023’te ilk kez Fransa Kupası’nı kazanan Toulouse FC; antrenman metodolojisi, alt yapı gelişimi, genç yeteneklerin seçilmesi ve takıma kazandırılması gibi alanlarda bilgi ve deneyimini Yılport Samsunspor ile paylaşacak. Ayrıca Samsunspor Futbol Akademisi’nin gelişimi için de aktif rol oynayacak. Bu uluslararası iş birliği, her iki kulübün tarihinde bir ilk olarak öne çıkıyor. İlerleyen dönemde her iki kulüp için de yeni iş birliği fırsatlarının kapısı açılacak.

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, “Yılport Samsunspor olarak amacımız Avrupa kulüpleri seviyesine gelmek. Türkiye standartlarının üzerinde, kalıcı ve sürdürülebilir başarıya odaklanmış bir kulüp olmak istiyoruz. Bunun ilk adımının akademiden başladığına inanıyoruz. Yılport Samsunspor Futbol Akademisi, Toulouse FC ile yaptığımız 3 yıllık anlaşma ile büyük bir fayda sağlayacak. Ağırlıklı olarak Toulouse’dan bilgi ve deneyim transferi yapacağız. Samsun’daki teknik heyetimizi ve kulüp yöneticilerimizi eğiterek, 3 yılda kulübümüzü Avrupa standartlarında bir akademiye kavuşturacağız. Yeni idman metotları uygulayacağız. Futbolcuların sağlıklarını, beslenme bilgilerini, mental düzeylerini ve fitness seviyelerini çok yukarı çekeceğiz. Her ay Toulouse’dan Samsun’a ve Samsunspor’dan Toulouse’a ekipler karşılıklı ziyaretlerde bulunarak ortak çalışacak" dedi.

A takımın gelişimi için scout ve analiz gibi departmanların da ortaklaşa iş yapacağını belirten Başkan Yıldırım, "Her sene alt yapımızdan bazı oyuncularımızı; gelişimleri, yabancı dil öğrenmeleri ve yabancı kültürlere adapte olmaları için Toulouse FC alt yapısıyla birlikte çalışmaya göndereceğiz. Toulouse FC de gerekli gördüğünde kiralık vermek istediği bir oyuncusunu bu anlaşmayla Yılport Samsunspor’a verecek. İnanıyoruz ki takımımız ve Toulouse FC bu ortaklıktan büyük bir fayda sağlayacak. Bu anlaşmanın her iki kulübe de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye ve Fransa arasındaki iş birliğine futbol seviyesinde bir katkı yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk. Yılport Samsunspor olarak biz çok mutluyuz. Toulouse FC Başkanı Damien Comolli başta olmak üzere Toulouse FC Sportif Strateji Sorumlusu Sayın Selinay Gürgenç’e teşekkür ediyorum. Başarılı projeleri birlikte hayata geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Toulouse FC Başkanı Damien Comolli de, “Bilgi birikimimizi, uzmanlığımızı ve deneyimimizi paylaşmak için Başkan Yüksel Yıldırım ile bir çok görüşme gerçekleştirdik. Kendisi, bizim Toulouse FC’de ortaya koyduğumuz yükselme başarısını Türk futbolunda başarıyla uygulayan Yılport Samsunspor’un gelişimine öncülük etmiş bir kişi. İddia sahibi iki kulüp olarak, alt yapımızdaki gençlerin ve A takımımızdaki futbolcularımızın performanslarını sürekli geliştirmeye odaklıyız. İş birliğimiz de bu vizyonun bir ürünüdür. Remy Loret ve Selinay Gürgenç önderliğindeki ekibimiz, bu iş birliğinin en verimli ve en üretken şekilde gerçekleşmesi için canla başla çalışacak. Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’a bize olan güveni için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 


samsunsporsüper ligyüksel yıldırımfransatoulouse fc