Geri

Zahit Köseoğlu: Çocuklarımız önceliğimiz

Yeni eğitim öğretim yılı okul ziyaretleri kapsamında Ayşe Genç Kızılay Anaokulunu ziyaret eden Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, “Bizim önceliğimiz her zaman çocuklarımızın gelişimi, eğitimi, sağlığı ve mutluluğu önemlidir.” dedi.

11:42:55 | 2023-09-26


Haberi Sesli Dinle

Sık sık gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında Ayşe Genç Kızılay Anaokulu'nu ziyaret eden Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, sınıflarda eğitim gören minik öğrencilerin oyunlarına eşlik edip onlarla keyifli zaman geçirdi. Köseoğlu, okul öncesi eğitim programı, okulda yürütülen faaliyetler ve mevcut durum hakkında okul Müdürü Semra Güney'den bilgi aldı.

‘SAĞLAM TEMELLERİN ATILDIĞI YER’
Eğitimin ailede başlayıp, okulda devam ettiğini vurgulayan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, “Eğitim hayatının ilk basamağı ve temeli olan anaokulu, çocuklarımız başarı merdiveninin basamaklarını çıkarken, hayatları boyunca en büyük destekçisi olacaktır. Eğitimin yanı sıra, aile, iş ve sosyal hayattaki başarı da bu temelin sağlamlığı ile doğru orantılıdır. Çocuklarımız; birey olma, sosyal çevre ve toplumun bir parçası olma, kendini ifade etme bilincinin oluşması gibi, önemli birçok konudaki ilk adımı, okul öncesi eğitim ile atmaktadır. Bu adımları atarken, sevgisini ve saygısını kazanacak eğitmenler eşliğinde, kendini güvende hissedeceği bir ortamda olduğunu bilmek hem çocuk, hem de velisi için önemlidir" dedi.

‘OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUM’
Geleceğin teminatı olan öğrencileri topluma yetiştirmekle yükümlü olduklarını vurgulayan Köseoğlu, “Araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına yeni bir heyecanla değerlendirilmesi gereken eğitim öğretim dönemi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda en önemli basamağın nitelikli bir eğitim olduğundan hareketle, çocuklarımızın pozitif bilimleri kavramasının yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirmesi anlamında da iyi bir fırsat olarak görülmelidir.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE "OKULA HOŞ GELDİNİZ"
Sınıfları gezerek minik öğrencilerin derslerine eşlik de eden Köseoğlu öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet etti. Okula yeni başlayan öğrencilere "okula hoş geldiniz" diyerek öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunan Köseoğlu, yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra özverili çalışmaları için okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür ederek kurumdan ayrıldı.

Haber: Köksal ÖNER


Zahit Köseoğlucanikmilli eğitimokuleğitim