Geri

Fatih Tok CHP'den Milletvekili aday adayı

Fatih Tok, Yakakent'te Atatürk Anıtı önünde CHP'den Samsun milletvekili aday adaylığını açıkladı

11:15:14 | 2023-03-19


Haberi Sesli Dinle

Eski Adalet Başmüfettişi, Kızılcahamam Noteri Yakakentli Fatih Tok, Yakakent CHP ilçe Başkanlığına milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

Fatih Tok, Yakakent'te Atatürk Anıtı önünde CHP'den Samsun milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Fatih Tok, 14 Mayıs'ta yapılacak 28'inci Dönem Milletvekili Seçimi için CHP'den Samsun milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra Yakakent Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde CHP ilçe örgütü teşkilatı, partililer ve hemşerileri ile buluşarak adaylığı ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Fatih Tok, "14 Mayıs'ta yapılacak 28'inci Dönem Milletvekili Seçimi için İçinizden biri olarak CHP'den Samsun Milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyorum. Seçimde Millet İttifakı iktidara gelecek" dedi.

FATİH TOK KİMDİR?
1965 tarihinde Samsun’un Alaçam ilçesinde dünyaya gelmiştir. Samsun Kozköy İlkokulundan mezun olup, eğitimini Alaçam İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde tamamlamıştır. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, 1991 yılında mesleğe Ankara’da hakim-savcı adayı olarak başlamıştır. 1993 yılında gerçekleşen ilk atamayla birlikte, Gümüşhane Şiran’da ve daha sonra sırasıyla; Amasya Gümüşhacıköy ve İzmir Karaburun’da Savcılık görevini icra etmiştir. 2000 yılı Ocak ayında alınan müşterek kararname ile Adalet Müfettişliği görevine atanmıştır. 2004 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığında Müfettiş olarak görev yapmıştır. 2005 yılında Adalet Başmüfettişliği görevine atanmıştır. 2008 yılında Millî Güvenlik Akademisine kabul edilmiş olup, daimi müdavim sıfatıyla aynı yıl mezun olarak; Millî Güvenlik Akademisi Eğitim Programı kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti Harp Akademisi ziyareti çerçevesinde Çin’de bulunmuştur. 2009 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Programı kapsamında İtalya Adalet Bakanlığı Teftiş Kuruluna düzenlenen çalışma ziyaretine katılmıştır. 2011 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulundan ayrılmıştır ve Nisan ayında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine başlamıştır. 2015 yılında Adalet Bakanlığının düzenlemiş olduğu bir program ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kapsamında çalışma ve inceleme ziyareti için Strazburg’a gitmiştir. 2018 yılı Ağustos ayında kendi isteği ile emekli olduktan sonra Ankara Barosuna kayıtlı olarak, Avukat kızı ile beraber Komenus Hukuk ve Arabuluculuk ofisini açmıştır. 2020 yılında Noterliğe atanması sebebiyle aktif Avukatlık faaliyetine son vermiş olup, halen Ankara Kızılcahamam Noterliğinde görev yapmaktadır. Evli ve dört kız babası olan Fatih Tok, amatör olarak balıkçılık ve arıcılıkla ilgilenmektedir.

-Makaleleri
Ulus Devlet Anlayışı ve Küreselleşmenin Bölgesel Değişim Süreci ve Ülkemizdeki Yansımaları
Türk Yunan Nüfus Mübadelesinin Ülkemiz Açısından Stratejik Yansımaları


fatih tokchpseçimmilletvekili adayısamsunsamsun haberleri