Geri

Anneler Günü'nü karanfille kutladılar

Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğünce kardeşlik ve dayanışma ruhunu tüm eğitim kurumlarında yaşatmak, okullarda birlikte hareket etme bilincini pekiştirip eğitime yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla “Günebakan Kardeş Okullar Projesi” kapsamında Atakum ilesindeki Nene Hatun Anaokulu ve Halide Edip Adıvar Anaokulu ile birlikte anneler günü programı düzenledi.

12:41:06 | 2022-05-15


Haberi Sesli Dinle

“Günebakan Kardeş Okullar Projesi” kapsamında, anneler günü nedeniyle her iki okulun minik öğrencilerinin hazırlamış oldukları ront gösterilerinin sunduğu programa Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ve değerli eşi Sibel Yıldız hanımefendi, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik’inde değerli eşi Seda Yetik hanımefendi ile iki okul idarecileri, öğretmenlerin yanı sıra anne velilerde katıldı.

‘ANNELERİMİZİN GÜNÜNÜ ÖNEMSİYORUZ’
Anneler Günü'nün önemine vurgu yapan Nene Hatun Anaokulu Dilek Genç, “Annelerimizi baş tacı yapan, “Cennet annelerin ayakları altındadır” diyen bir dinin mensupları olarak bu sözün idrakinde, annelerimizin hakkının hiçbir zaman ödenmeyeceğinin bilincindeyiz. Hayattaki en büyük yardımcı ve destekçimiz, yürüdüğümüz yolların rehberleri. Sağlıklı yetişen nesillerin yaratıcıları, umutlarımızı paha biçilmez emekleriyle aydınlatan annelerimize; bizlere göstermiş oldukları karşılıksız sevgiden, hiç bitmeyen sabırdan, şefkatten, fedakarlıktan, merhametten dolayı minnettarız ”diye konuştu.

‘BU ÖNEMLİ GÜNDE HEP BİRLİKTE OLDUK’
Bir annenin dünyayı değiştirebileceği gerçeğinden hareketle anneler gününde başımızın tacı olan annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını dileyen Nene Hatun Anaokulu Dilek Genç, “Başta şehit annelerimiz olmak üzere, Çocukları üzerinde ödenmez hakları bulunan, karşılıksız sevgi ve fedakarlığını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz toplumsal hayatımızın mimarı bütün kadınların, sınıflarda her çocuğu kendi çocuğu gibi bağrına basan tüm öğretmenlerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Bizleri hiç yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımıza Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve programda emeği geçen iki okul idaresi ve öğretmen arkadaşlarımıza ve minik tatlı öğrencilerimize teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER


Samsun İl Milli Eğitim MüdürlüğüGünebakanKardeş OkulAnneler GünüNene HatunAnaokuluHalide Edip Adıvar