Geri

AYYEGDER'den arıcılara eğitim semineri

Alaçam Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği (AYYEGDER) tarafından Alaçam ve Yakakent ilçelerinde arıcılık ile uğraşan yetiştiricilere yönelik "Arıcılık ürünlerinin üretimi, işlenmesi, pazarlanması, sonbahar bakımı ve arı ölümleri" konulu eğitim semineri düzenlendi.

14:46:44 | 2022-10-27


Haberi Sesli Dinle

Alaçam Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneğinin (AYYEGDER) Yıllık Uygulama Planında yer alan "Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin çeşitlendirilmesi kapsamında kaliteli ürünler, el sanatları ve diğer faaliyetleri içeren kısa tedarik zincirlerinin ve katma değerli ürünlerin geliştirilmesi" başlıklı temaya istinaden Faaliyet 1.7 Yerel Eylem Grubu alanında arıcılık ile uğraşan yetiştiricilere yönelik "Arıcılık ürünlerinin üretimi, işlenmesi, pazarlanması, sonbahar bakımı ve arı ölümleri" konulu 1 günlük eğitim semineri düzenlendi.

YOĞUN KATILIM OLDU
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Ahmet Korkmaz tarafından verilen eğitim semineri Yakakent ilçesinde Zafer Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Düzenlenen eğitim seminerine, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol Özcan, Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kamu ve Özel sektör Müdürleri ve çalışanları, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Alaçam,Yakakent İlçe temsilcisi Gürhan Batı, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam ve Yakakent İlçelerinde arıcılıkla uğraşan çok sayıda üretici katıldı.

YAKAKENT ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP
Yakakent Belediye Başkanı ve AYYEGDER Başkanı Hüseyin Kıyma, "Alaçam ve Yakakent ilçelerimizin, sahip olduğu bitki çeşitliliği ve coğrafi konumuyla önemli bir potansiyele sahip. Bölgemizde arı yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin her konuda yanındayız. Biz desteğimizi sürdüreceğiz, arıcılarımızda üretimini sürdürmeye devam edecek” dedi. Başkan Kıyma, eğitim seminerine katılan arıcılara ve katılımcılara teşekkür etti.

GENÇLER TEŞVİK EDİLMELİ
Arıcılık faaliyetleri kapsamında arı zehrine önem vereceklerinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz, insan yaşamını etkileyen arıların, iklim ve çevre faktörlerine de olumlu hizmet verdiğini, arıcılığın tarımsal ekonomi açısından önemine dikkat çekerek kentte yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Arıcılığın tarımın önemli dallarından biri olduğunu da söyleyen Dr. Ali Korkmaz, “Arıcılık alanında belirli bir araziye bağlı kalmadan üretim yapılabilmekte, istihdam imkanı sağlamakta. Tarımsal kalkınmada önemli bir paya sahip arıcılığa ve üretime gençlerimizi de teşvik etmeliyiz" dedi.

AYYEGDER tarafından düzenlenen arıcılık eğitim seminerinin sonunda Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Yüksek Mühendis Dr. Ali Korkmaz'a Alaçam Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından plaket takdim edildi. Eğitime katılan üreticilere arıcılık maskesi ve katılım belgesi verildi. Oldukça verimli geçen eğitim semineri, hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


YAKAKENTYAKAKENT BELEDİYESİAYYEGDERARICILIK