Geri

Başkan Kıyma'dan öğrencilere Çanakkale gezisi

Yakakent Belediyesi Başkanı Hüseyin Kıyma, gençlere verdiği sözü tutarak lise 8. sınıf öğrencileri için Çanakkale gezisi düzenledi. Başkan Kıyma, bu gezi ile tarihi ve kültürel mirasa, milli değerlere sahip çıkarak bu zenginlikleri gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmayı amaçladıklarını belirtti.

11:31:31 | 2022-06-08


Haberi Sesli Dinle

Belediyecilik hizmetlerini sadece yerel yönetim hizmetleri ile sınırlandırmayan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'nın gençlere verdiği özel önem kapsamında düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ buluşmalarında beş yıl önce sözünü verdiği Çanakkale Gezisi Projesi, ‘Yakakent'in Evlatları, Ecdadının Huzurunda’ sloganıyla başladı.

GÖNÜLLERE DOKUNACAK PROJE
Belediyecilik anlayışında hiçbir zaman sıradanlıktan yana olmadıklarını belirten Başkan Kıyma, “Yerel yöneticiler olarak sorumluluk alanımızın dışında ufkumuzu, hayallerimizi ve hedeflerimizi de geniş tuttuk. Rutin belediyecilik hizmetlerimizi yerine getirirken insana, insanların gönüllerine dokunacak projelere imza atmayı kendimize görev bildik. Bu yönde de önceliğimiz öğrencilerimiz ve gençlerimiz” dedi.

SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ
Her fırsatta öğrencilerle ve gençlerle buluşmaya ve onlarla kucaklaşmaya, onlar için hizmet etmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Kıyma, "Ögrenci ve Genç dostu bir Yakakent Belediyesi olarak gençlerimizin hizmetine sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra ‘Kariyer Günleri’ buluşmalarımız kapsamında okullarımızı ziyaret ederek, öğrencilerimizle buluştuk. Buluşmalarımızda yavrularımızla çok verimli sohbetler gerçekleştirirken onların tarihi ve kültürel mirasımızı yakından tanımaları, milli değerlerimizi ve duygularımızı hissederek özümsemeleri için Çanakkale gezisi sözü vermiştik. Şimdi sözümüzü yerine getirerek Çanakkale gezimizin beşinci turunu başlattık. Bu gezi ile tarihi ve kültürel miras ile milli değerlere sahip çıkarak bu zenginlikleri, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN KIYMA UĞURLADI
Çanakkale gezisine katılan öğrencileri Yakakent Belediyesi önünden Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve öğrencilerin aileleri uğurladı. Dün başlayan başlayan geziye Yakakent ilçesindeki lise sekizinci sınıfda eğitim öğretim gören 105 öğrenci ve görevli 10 öğretmen 2 otobüs ve 1 minibüsle yola çıktı.

Çanakkale gezisinde lise öğrencileri 4 gün boyunca Çanakkale ruhunu yakından tanıyacak. Konaklama, gezi ve yeme içme gibi tüm masrafların Yakakent Belediyesi tarafından karşılanacağı gezide öğrenciler rehber eşliğinde şehitlerin kanlarıyla destan yazdığı Çanakkale’yi gezecek.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentyakakent belediye başkanıhüseyin kıymaçanakkaleçanakkale gezisiliselise öğrencisiöğrenci