Geri

Başkan Sinecek: Kredileri esnafa hızlı şekilde ulaştırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeler verdiği 'Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması'na katılan Samsun-Atakum Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Metin Sinecek, "Kredileri esnaf ve sanatkarımıza hızlı bir şekilde ulaştırmaya başladık" dedi.

15:59:07 | 2023-01-11


Haberi Sesli Dinle

Türkiye esnaf ve Sanatkarlar kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından ATO Congresium'da düzenlen 'Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa müjde verdi. Etkinliğe Samsun-Atakum Esnaf sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Metin Sinecek ve beraberindeki heyet de katıldı.

"DESTEK PAKETİ LİMİTİNİ 150 MİLYAR LİRAYA ÇIKARTIYORUZ"
Buluşmada esnafa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnafın Halkbank'tan kullandığı kredi limitini 5 binden 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini 1,5 milyon liraya yükselttik. Politika faizindeki düşüşe paralel olarak esnafın kullandığı kredilerdeki hazine sübvansiyonunu yüzde 50'ye kadar artırdık. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirdiğimiz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı. Esnafa verilen destek paketi limitini 150 milyar liraya çıkarıyoruz" diye konuştu.

"KREDİLERİ ESNAFIMIZA ULAŞTIRMAYA BAŞLADIK"
Samsun-Atakum Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Metin Sinecek, yeni kredi limitlerinin açılmasının esnafın yüzünün güldüreceğini söyledi. Başkan Sinecek, "Açıklanan yeni limit esnafımızın kalkınmasına büyük etken olacaktır. Açılan kredi limitlerimizle beraber, esnaf ve sanatkarımızın hızlı bir şekilde ve en kısa sürede kredilerine ulaşmalarına yardımcı olmaya başladık. Esnaf ve sanatkarımızla bizzat temas halindeyim. Krediler esnafımıza ulaşmaya başlamıştır" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Kredi faiz oranlarının yüzde 9,5'ten yüzde 7,5'e kadar düşürüldüğüne de dikkati çeken Başkan Metin Sinecek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza esnaf ve sanatkarımız adına teşekkür ediyorum. Bu müjde esnaf ve sanatkarımıza, ülkemizin ekonomisine ciddi katkı verecektir" ifadelerini kullandı.


metin sineceksamsunatakumesnafesnaf kredi