Geri

Canik'te 3 ayda 654 aileye yardım yaptılar

Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, “Her zaman olduğu gibi derneğimizin insana hizmetleri gece gündüz yaz kış devam etmektedir bizim derneğimizin çalışmaları sadece Ramazan'a odaklı değildir. Yılbaşından bu güne kadar 654 aileye gıda dağıtımı yatık" dedi.

10:16:40 | 2024-03-25


Haberi Sesli Dinle

Okulların açıldığı günden bu güne kadar her ay 154 öğrenciye burs veriyoruz vermeyende devam edeceklerinin altını çizen Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, “onlarca öğrenciye sınav hazırlık test kitapları almaya devam ediyoruz. Ayrıca sadece yılbaşından bu güne kadar her aileye 50'şer marka veriyoruz, toplam 21 bin ekmek markası verdik.” dedi.

‘DÜŞKÜN AİLELERİMİZİN YANINDA OLLDUK’
Sürekli adak et dağıtımı yaptıklarını hatırlatan Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, “Yine yılbaşından bu güne kadar 161 aileye adak et verdik, 34 adet büyük tüp doldurduk, 71 ailenin ilaç paralarını ödedik, 5 çocuğumuzun gözlük paralarını ödedik, 94 çift ayakkabı verdik, 3 adet tekerlekli sandalye, 4 adet hasta yatağı tedarik ettik. Derneğimize şu ana kadar ilçeler de dahil Samsun sınırları içinde bin 851 aile başvuru yapıldı, bunların 951 tanesine ihtiyaç durumlarına göre yardım yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘DEVLETTEN BİR KURUŞ YARDIM ALMIYORUZ’
El uzamadıkları aileyi geride bırakmadıklarını dile getiren hatırlatan Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, “Bu ailelerin 74 tanesi kanser hastası 41 tanesi diğer hastalıklarla uğraşan 551 tanesi eşi tarafından terk edilmiş çocuklarıyla ortada bırakılmış aileler 32 tanesinin eşleri ölmüş, çocukları ile kalmış. 121 tanesinin eşleri ceza evinde çeşitli cezalar almış ve bir çok mağdur aile var. Bir vur bin ah işit misali. Sadece TC vatandaşlarına yardım yapıyoruz. Mültecilere başka dernekler yardım ediyor. Korkunç derecede bir boşanma var, her gün en az 3 boşanma ve diğer sıkıntılar sebebi ile başvurular var. İnanın çok zor durumda olan ailelerimiz var. Bir ailenin en fazla sosyal desteği 6 bin TL, fakat en kötü kira 5 bin TL. Hesabını siz yapın.” diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


adem vuralcanikfakirleri koruma derneğisosyal yardım