Geri

Samsun'da korkutan deprem

Samsun açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

09:50:36 | 2024-03-11


Haberi Sesli Dinle

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından 4,5 büyüklüğünde olduğu açıklanan Samsun Körfezi merkezli deprem, Karadeniz bölgesindeki çok sayıda ilde hissedildi.

Depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi, derinliğini ise 5 kilometre olarak paylaştı.

AFAD ise, Merkez üssü Samsun Körfezi-Atakum ilçesine 17,48 kilometre mesafede olan 4.0 şiddetindeki depremin, yerin 18,27 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

Kentte sarsıntıyı hisseden bazı vatandaşlar dışarı çıkarak bekledi.

VALİ TAVLI'DAN GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ
Samsun Valisi Orhan Tavlı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Tavlı, "Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyorlar." dedi.

NACİ GÖRÜR'DEN SAMSUN DEPREMİ YORUMU
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Samsun depreminin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Ülkemiz kıyıları kuzeye, denize doğru belirli miktarda ilerliyor" uyarısında bulundu.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Samsun açıklarındaki depremin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Görür, "Ülkemiz kıyıları kuzeye, denize doğru belirli miktarda ilerliyor" uyarısında bulundu.

Deprem uzmanı şunları kaydetti:

"Samsun Taflan açıklarında 4,1 deprem oldu. Bu deprem muhtemelen kıyıya paralel güneye dalımlı bindirme fayları ile ilgili. Ülkemiz kıyıları kuzeye, denize doğru belirli miktarda ilerliyor."


samsundepremkaradenizkandilli rasathanesiafad