Geri

Canik’te öğrenciler doğa için el ele

Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, “Canik’te sıfır atık bilincine sahip bireyler yetiştiriyoruz” dedi.

11:27:29 | 2024-02-09


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi’nin doğal kaynakların korunması ve sıfır atık konularında farkındalık oluşturmak amacıyla ilçede düzenlediği Canik Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması için ödül töreni gerçekleştirildi. İki aşamadan oluşan yarışmanın 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemi için düzenlenen ödül töreninde, en çok bitkisel atık yağ toplayan öğrenciler birbirinden özel hediyelerin sahibi oldu. Canik Sıfır Atık Köyü ve Canik Orman Okulu projeleri başta olmak üzere, sıfır atık kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projeleri ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, “Canik’te doğa ve çevre dostu nesilleri topluma kazandırıyoruz” diye konuştu.

Emine Erdoğan’dan Ödül
Canik’te öğrencilere sıfır atık alanında uygulamalı eğitimler verdiklerini belirten eden Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı” Ortak evimiz dünyanın ve doğal kaynaklarımızın korunması, sürdürülebilir çevre anlayışının toplumda yaygınlaştırılmasıyla mümkündür. Küresel iklim değişikliğini önlemenin en güçlü yolu ise sıfır atık kültürüne sahip nesillerin devamını sağlamaktır. Canik Sıfır Atık Köyümüzde, Canik Orman Okulumuzda ve ilçemizde düzenlediğimiz birçok farkındalık etkinliğiyle çocuklarımıza ve gençlerimize sıfır atık, geri dönüşüm, küresel iklim değişikliği ve zehirsiz tarım konuları başta olmak üzere doğanın ve doğal kaynakların korunmasıyla ilgili uygulamalı eğitimler veriyoruz. Canik Sıfır Atık Köyü ve Canik Orman Okulu projelerimizle ülkemizdeki sıfır atık projelerini himaye eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiden ödül ve tebrik aldık. Daha yaşanabilir bir gelecek için Canik’te sıfır atık bilincine sahip bireyler yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Ödüller Başkan Sandıkçı’dan
Canik Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın birinci döneminde 150 litre bitkisel atık yağ toplayan Canik İnönü İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Yiğitcan Ayan bireysel kategoride, toplam 518 litre bitkisel atık yağ toplayan Canik İnönü İlkokulu ise okul kategorisinde birinci oldu. Yarışma sonucunda birincilik ve dereceler elde eden öğrenciler, ödüllerini Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı ve protokol üyelerinin elinden aldı.

Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gül, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçısamsunsamsun haberleri