Geri

Deprem bölgesinde saha tecrübesi

Canik Belediyesi tarafından deprem bölgesine gönderilen İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri sahada incelemelerde bulundu.


09:30:37 | 2023-03-15


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi, Samsun’da öğrenimlerine devam eden İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerini depremlerde hasar alan ve yıkıma uğrayan yapıları yakından incelemeleri ve tecrübe kazanmaları için deprem bölgesinde gönderdi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı tarafından yaşanan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a uğurlanan İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan gönüllü saha inceleme ekibi, bölgede alanında uzman isimler eşliğinde depremlerde yıkıma uğrayan, ağır ve hafif hasar alan yapıları yerinde inceledi.

YAPISAL KUSURLAR VE İHMALLER DEĞERLENDİRİLDİ
İnşaat Mühendisliği bölümü gönüllü saha inceleme ekibi, Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı koordinesinde, Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hamza Abdurrahmanoğlu eşliğinde bölgede bulunan yapıların hasar ve yıkım nedenlerini yerinde gözlemledi. Bölgenin topoğrafik yapısını inceleyen gönüllü saha inceleme ekibi, yıkıma ve hasara uğrayan yapılarda, yapısal kusurları ve ihmalleri değerlendirdi.

ÖĞRENCİLERDEN VALİ DAĞLI'YA ZİYARET
Canik’ten deprem bölgesinde giderek bölgede bulunan yapılarda incelemelerde bulunan gönüllü saha inceleme ekibi, deprem bölgesinde koordinasyonu sağlamak üzere görev yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'yı ziyaret etti. Belirlenen program dâhilinde Kahramanmaraş’ta görevini sürdüren Samsun Valisi Doç. Dr. Dağlı’yı ziyaret eden ekip, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

TEKRAR YAŞAMAMAK İÇİN DERSLER ÇIKARMALIYIZ
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, öğrencilerin deprem bölgesinde gerçekleştirdiği incelemelerle yapıların hasar ve yıkım nedenlerini yerinde inceleyerek tecrübe kazandıklarını kaydetti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Öğrencilerimiz deprem bölgesinde yıkıma uğrayan ve hasar alan yapıları yerinde incelediler. Yapı alanında akademik ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirmiş isimlerle bölgede yıkıma uğrayan, hasar alan yapıları gözlemlediler. Bu yapıların yapısal kusurlarını sahada incelerken aynı zamanda akademik olarak da değerlendirdiler. Öğrencilerimiz bu incelemeler neticesinde mesleki kariyerleri öncesinde önemli tecrübeler kazandılar. Yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz. Ancak yaşanabilecek afetlerde tekrar büyük kayıplar yaşamamak adına dersler çıkarmalıyız. Cenab-ı Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin. Bizleri bir daha böyle büyük afetlerle karşı karşıya bırakmasın” dedi.