Geri

FIFA, Samsunspor'a transfer cezası verdi mi?

Samsunspor'a, Arvydas Novikovas dosyasından dolayı 2 dönem transfer yasağı geldiği iddia edildi. Başkan Vekili Veysel Bilen yalanladı

12:15:26 | 2023-10-10


Haberi Sesli Dinle

Ajansspor'un haberine göre, FIFA Uyuşmazlık Kurulu, Samsunspor'a Arvydas Novikovas dosyasından dolayı iki dönem transfer yasağı verdi.

Ancak Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen ise, transfer yasağının henüz kesin olmadığını ve konunun FİFA Uyuşmazlık Kurulu'nda görüşülmeye devam ettiğini söyledi.

Novikovas önce kadro dışı bırakıldı daha sonra sözleşmesi feshedildi
Bilindiği üzere Litvanyalı sağ kanat oyuncusu Avrydas Novikovas, Samsunspor'da önce kadro dışı bırakılmış daha sonra ise sözleşmesi feshedilmişti.

Öte yandan, Arvydas Novikovas ülkesinin basınına kulüp hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Litvanyalı futbolcu Samsunspor'u amatörlükle suçlamıştı.

"Bu tesadüf olamaz"
Litvaya basınından 15 min'e konuşan deneyimli futbolcu "Öncelikle kulübün orada yüksek bir seviyede olduğunu anlamak gerekiyor. Stadyum, taraftarlar vs. Sadece kulüpteki bazı insanlar profesyonel olmamaları nedeniyle pek çok kötü şey yapıyorlar. Kararlarıyla başkanın kafasını meşgul ediyorlar ve başkan öyle olup olmadığını bilmiyor. 2 yılda 5 futbolcu atıldı. Ancak bu bir tesadüf olamaz" ifadelerini kullandı.

Antrenör değişimini anlattı
Sezona Bayram Bektaş ile başlayan Samsunspor deneyimli çalıştırıcı ile yollarını ayırıp Hüseyin Eroğlu'nu göreve getirdi. Teknik direktör değişikliğini öğrendiği anı anlatan Novikovas "Bir sabah uyandım ve kulüpten gelen bir mail ile teknik direktörümüzün ayrıldığını öğrendim. Bunun olacağını düşünmemiştim bile. Bektaş döneminde çok süre bulamadım. Belki beni beğenmiyordu ama gitti. Eroğlu geldi ve beni her maçta oynattı." dedi.

"Mektupta takım arkadaşlarımla iyi geçinemediğim yazıyordu"
Karadeniz ekibinden ayrılmasının ardından flaş açıklamalar yapan Novikovas, "Her şey iyi gidiyordu. İzin gününde bir mektup aldım. Mektupta takım arkadaşlarımla iyi geçinemediğim, antrenmanlarda iyi bir performans sergilemediğim ve koçu dinlemediğim yazıyordu. Mektup yanlış kişiye gönderildi sandım. Boldrin ve beni 30 gün kadro dışı bıraktılar.

"Her sezon oyuncuları bu şekilde serbest bırakıyorlar"
Bizden önce bu sezon 3 oyuncu bu durumla karşı karşıya kaldı. Bu kulüp için bir kazadan ibaret değil bu. Her sezon oyuncuları bu şekilde serbest bırakıyorlar.

"Neden kadro dışı kaldığımı sorduğumda herkes gülmeye başlıyordu"
Taraftara karşı bizi suçluyor ama ilk mektubu kim gönderdi. Eğer ben yanlış bir tutum sergilesem, takım arkadaşlarımla bir sorun yaşasam bunu anlayabilirdim. Ben neden kadro dışı kaldığımı sorduğumda herkes gülmeye başlıyordu. Herkesle harika anlaşıyordum" ifadelerini kullanmıştı.

Yüksel Yıldırım: "Novikovas ve Boldrin kulübe savaş açmış"
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ise o dönem Novikovas ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Novikovas, Boldrin'e kulüp bulmalarını söyledik. Kulübe karşı resmen savaş açmışlar."

24 Ocak 2023 tarihinde Samsunspor ile yollarını ayıran 32 yaşındaki oyuncu, daha sonra Hapoel Haifa'ya transfer oldu. Novikovas kariyerine Litvanya'nın Zalgiris takımında devam ediyor.


samsunsporfutbolsüper ligfifatransfer yazağıveysel bilenArvydas Novikovas