Geri

Hedef, Samsun'u sanayi şehrine dönüştürmek

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'u bir sanayi şehrine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirterek, bu sayede il ekonomisine ve istihdam oranına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

14:19:47 | 2022-01-28


Haberi Sesli Dinle

Bafra Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yatırımcılar tarafından yoğun talep gören tüm OSB’lerde yükselecek fabrikalarla Samsun’u tam bir sanayi şehrine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten Vali Dağlı, bu sayede de il ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayarak istihdam oranına büyük bir ivme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

TALEPLER TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR
Vali Dağlı, "Bafra Organize Sanayi Bölgesinde 1. etabımızda bulunan 57 adet sanayi parselinden 54'ü, 2. Etabımızda bulunan 77 adet sanayi parselinin ise 10'u tahsis edilmiştir. Bugün itibarıyla 1. ve 2. Etapta tahsis edilen toplam 64 parselden 39'u üretime başlamış durumda, 15'i proje aşamasında, 10'u da inşaat aşamasında. OSB'ye yoğun şekilde gelen arsa tahsis ve yatırım taleplerini titiz bir şekilde değerlendirerek, Bafra ilçemize getireceği katkıyı en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz" dedi.

SERACILIK ÖNEMLİ KONUMA GELECEK
Öte yandan, Bafra Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı da, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı. Sera OSB’ye altyapı yüklenici firması tarafından 2021 yılında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Dağlı, bin 194 dekar alanda toplam 30 sera parseli olacak şekilde düzenlenen Bafra SERA OSB’nin, yatırım yapacak yatırımcılara 5. bölge teşvikleri ile büyük avantajlar sunduğunu ve bunun da bölge seracılığını önemli bir konuma getireceğine dikkat çekti.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN ÜRÜTELİCEK
Ülke ve il ekonomisinin kalkınması için üretim yapan yatırımcıları her anlamda destekleyerek işlerini kolaylaştırmak ve önlerini açmak için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Dağlı, burada üretilecek nitelikli ve katma değeri yüksek ürünler ile birlikte ihracatın, buna bağlı olarak da istihdamın artırılmasını hedeflediklerini söyledi.


samsun valisizülkif dağlısamsunihracatosbbafrasera osbtarım