Geri

İLKADIM'DA TALİHLİLER BELLİ OLDU

İlkadım'da atığını getiren şanslı 50 kişi çekilen kura sonucu belli oldu. 'Getir Atığını, Al Harçlığını" kampanyası çerçevesinde 9 bin 450 kişi arasında düzenlenen çekilişte 50 talihli belli oldu.

14:42:04 | 2022-12-06


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi tarafından geri dönüşüme ilçe halkını teşvik etmek amacıyla başlatılan “Getir Atığını Al Harçlığını” kampanyası çerçevesinde Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsüne atıklarını getiren 9 bin 450 kişiden 50'si çekilişle 500'er TL kazandı.

EV EKONOMİSİNE KATKI
Belediye Çok Amaçlı Salonda, Samsun 8. Noter Funda Altun gözetiminde 1. Dönem Kasım ayına ait 9 bin 450 adet bilet arasında 50 asil, 10 yedek biletler kutudan tek tek çekildi. Çekiliş öncesi kısa bir konuşma yapan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, “Proje ile hem vatandaşların ev ekonomisine katkı sağladığını hem de belediyenin çöp-atık toplama maliyetlerinin düştüğüne dikkat çekti. Bugün de atığını getirip, çekilişe girme hakkı kazananlardan şanslı 50 kişiye çeklerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

50 ASİL, 10 YEDEK TALİHLİ BELİRLENDİ
Kasım ayı boyunca atığını getirerek çekilişe katılmaya hak kazanan 9 bin 450 adet bilet arasında kura çeken İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, (06635) bilet numarasıyla ilk talihliyi belirledi. Akabinde sırasıyla Başkan Yardımcıları Cemal Kulein (08332) bilet numarasını, Yaşar Kutbay (03399) bileti, AR-GE Araştırma Geliştirme Müdürü Köksal Sarıcaoğlu (01467) numaralı bileti, İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü Müdürü Süleyman Tanrıseven (08194) numaralı bileti çekerek, ilk beş talihli belli oldu. Geri kalan 45 şanslı talihliyi ise Samsun 8. Noter Funda Altun belirledi. Kazanan talihliler biletleri ile 500 TL’lik ikramiyeyi, İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğüne gelerek aldılar.

BU ALIŞKANLIĞI KAZANDIRACAĞIZ
Kampanya hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Vatandaşlarımız evlerinde ayrıştırdığı her 5 kg’lık atığı ilçemizde 25 farklı noktada duran ATOM otobüsümüze nakit karşılığında veriyor. Aldıkları biletlerle o ay için noter eşliğinde düzenlenen çekilişe katılıyorlar ve her ay 50 kişiye 500 TL’lik alışveriş kartı veriliyor. Bu uygulamamız düzenli olarak devam edecek. Hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasında duyarlılık kazanması ve bu alışkanlığı hayatlarının rutini haline getirmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm halkımızdan kampanyalarımıza katılmalarını bekliyoruz" dedi.


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşçekilişgeri dönüşüm