Geri

İlkadım'dan 100. yıla özel muhteşem konser

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, muhteşem bir konser verdi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “Tüm hemşehrilerimi bayram coşkusunu dolu dolu yaşayacağımız etkinliklere bekliyorum” dedi.

13:23:26 | 2023-10-27


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı kutlama etkinliklerinde bir sanat şölenine daha imza attı. Şef Hızır Aydın yönetiminde koro sevenlerine Cumhuriyet coşkusunu yaşattı. Hizmet Binası Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen konsere çok sayıda Türk Halk müziği sever katılım sağladı. Cumhuriyet coşkusunun oldukça fazla yaşandığı konsere izleyicilerde Türk Bayraklarıyla katıldı.Koro çeşitli yörelere ait birbirinden güzel 21 türküyü icra ederek sergilediği performansla, seyircileri kimi zaman coşturdu kimi zaman duygulandırdı. Geceye aileleri ile birlikte gelen minikler konseri ilgiyle izledi. Vatandaşların ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik ettiği Türkiyem eserinin bitimiyle birlikte koro sanatçıları ayakta alkışlandı.

Konserin ardından İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık koro şefi Hızır Aydın’a çiçek takdim etti.

“İlk günkü sevinçle kutlamaya davet etti”
Büyük Önder Atatürk'ün en büyük eseri ve mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bizler özgür, mutlu, güvenli ve onurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak; bunu Cumhuriyet’e borçluyuz. Ata’mızın büyük emanetini gelecek nesillere en iyi şekilde devretmek tarihi görev ve sorumluluğumuzdur. Bu bilinç içerisinde Türkiye Cumhuriyet’imizin 100. yılını gurur içerisinde kutluyoruz. Tüm etkinliklere 7’den 70’e Cumhuriyet sevdalısı olarak yürekten katılacağınızı biliyor, bu büyük bayramı hep birlikte ilk günkü gibi büyük bir sevinçle kutlamaya davet ediyorum” diye konuştu.


ilkadım29 ekimcumhuriyet bayramınecattin demirtaşşerif mırıkkonser