Geri

İspanya'da Vezirköprü esintisi

Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) 15 üye ile Erasmus+ KA204 "English and lCT; An lnterdisciplinary Approach" projesi kapsamında İspanya'nın Valencia eyaletinde Enric Valor Yetişkin (Halk) Eğitimi Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete katıldı.

11:20:25 | 2022-06-19


Haberi Sesli Dinle

Dernek üyesi İngilizce Öğretmeni Emine Baysal liderliğinde gerçekleşen, Can İşcan, İhsan Akbulut, Kenan Kocakoç, Figen Günindi, Nurullah Tok, Abbas Demir, Fatih Yazıcı, Koray Düzenli, İsmail Serkan Kesimoğlu, Bünyamin Akcan, Nagihan Atmaca Hacıeminoğlu, Nuray Dıktaş, Mükremin Yağız Levent ve Çiğdem Özyürek’in katıldığı proje ziyaretinde "Ülkelerin Kökenleri" başlığı adı altında; her kurum kendi anadili, tarihi, yemek kültürü ve folklorunu tanıtan sunumlar yaptı.

OLDUKÇA VERİMLİ ZAMAN GEÇİRDİLER
Proje etkinlikleri sonrası Valencia'nın tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili kültürel geziler gerçekleştirildi. Belediye Sarayı, İpek Pazarı, Opera Binası, Falles Müzesi bunlardan en dikkat çekici olanlardı. Toplamda 7 ortak kurumun bir araya geldiği buluşmada katılımcılar hem İngilizce hem de İspanyolca pratik yapma imkânı bularak kültürler arası köprüler kurma ve karşılıklı önyargıları yıkma yönünde oldukça verimli zaman geçirdiler. Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Günindi, “ Projenin bir sonraki ziyareti 13-17 Temmuz tarihleri arasında 14 kişilik yabancı katılımcıların ziyaret edeceği ilçemizde gerçekleşecek. Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile gerçekleşen proje kapsamında Eylül ayında Litvanya’ya da ilçemizden 14 kişinin giderek proje faaliyetleri gerçekleştirecek ”dedi.
Haber: Köksal ÖNER


vezirköprüerasmusispanya