Geri

Kavak'ta artık işe ve işçiye kolay ulaşılacak

Kavak Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde İnsan Kaynakları Ofisi oluşturuldu. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “İşçi arayan firmalarımız ile iş arayan kardeşlerimiz artık çok daha hızlı buluşacak” dedi.

08:49:10 | 2023-01-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'da bir ilki gerçekleştirerek Kavak Organize Sanayi Bölgesinde İnsan Kaynakları Ofisini faaliyete geçirdiklerini açıkladı. Vali Dağlı, ”Bu çalışmayı ilk olarak Kavak ilçemizden başlatıyoruz” derken Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “İşçi arayan firmalarımız ile iş arayan kardeşlerimiz artık çok daha hızlı buluşacak” dedi.

Kavak Organize Sanayi Bölgesinde Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kaymakam Faruk Atar'ın katıldıkları toplantının ardından açıklama yapan Samsun Valisi Doç. Dr Zülkif Dağlı, gerçekleştirdikleri yapılanma ile Samsun'da ilki Kavak’ta oluşturduklarını belirtti.

Vali Dağlı, şöyle konuştu: “Samsun ilimizde ilk kez Kavak OSB bölgemizde bir İnsan Kaynakları Ofisi oluşturduk. Burada görevli arkadaşlar Organize Sanayi Bölgesi içindeki tüm yatırımcı ve sanayicilerin iş gücü taleplerini alarak çalışmak isteyen işçilerimizle onları birleştirecek. Kavak’ta büyük bir talep doğduğunu zaten görüyoruz. Bu anlamda ilçemizde böyle bir oluşum gerekliydi ve Samsun’da ilk defa Kavak OSB’de başlatmış olduk. Zaman zamanda dile getirdiğimiz üzere Kavak’ta ki sanayicilerimizin işgücüne yani çalışanlara ihtiyaçları var. Onların işini kolaylaştırmak üzere böyle bir oluşum gerçekleştirdik. Sanayicilerimiz ve çalışmak isteyen vatandaşlarımız için hayırlı olsun.“

ANONSLA İŞÇİ ARIYORDUK
Kavak’ta artan yatırımlar nedeniyle sanayicilerin zaman zaman işçi bulmakta zorlandıklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da, “Kavak’ta sanayi yatırımları sürekli artıyor. Gelişen bu yapı içinde tesislerimiz zaman zaman işçi bulmakta zorluk yaşıyorlar bizlerde Belediye hoparlörümüzden yaptığımız anonslarla onlara yardımcı olmaya çalışıyorduk. Samsun Valimiz başkanlığında yaptığımız toplantıda Kavak OSB’de böyle bir oluşumun kararını aldık. Bu ofisin görevi sanayicilerimizi düzenli ziyaret edecek. Onların iş gücü taleplerini alarak ve iş arayan vatandaşlarımızla buluşmalarını sağlayacak. Sanayicilerimiz ve iş arayan kardeşlerimiz için çok yararlı olacak bir proje. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


kavakkavak belediyesiibrahim sarıcaoğlusamsunsamsun valisifirmaişçisamsun haberhaberorganize sanayi bölgesi