Geri

OMÜ, 16 ortaokul öğrencisine ev sahipliği yapıyor

Samsun'da, 16 Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Yarışması Sergi Açılış Töreni Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşardoğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlendi.

10:00:45 | 2022-03-29


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, 16 Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Yarışması Sergi Açılış Töreni Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşardoğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlendi.

Serginin açılışına Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atakum ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, 16 Ortaokulu’nun Okul Müdürleri ve öğrencileri katıldı.

‘ONLARIN YÖNLENDİRMESİYLE BİR TAKIM TASARIMLARDA BULUNMAK BAŞARIDIR’
Sergi alanının hazırlanmasında ve proje süreçlerinde emeği geçen herkese teşekkür eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Öyle bir yola girdiniz ki. Bunun kaybedeni yok. Bir düşünce üretmek, bu düşünceyi projeye çevirmek, bu proje üzerine hayal kurmak, arkadaşlarınızla takım çalışması içerisine girmek, öğretmeninizden danışmanlık almak, onların yönlendirmesiyle bir takım tasarımlarda bulunmak başarıdır. Özellikle katkı veren öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çünkü bu heyecanı öğrencileriyle birlikte onlar yaşadılar. Ümit ediyorum ki bundan sonra daha nitelikli, insanlık yararına yakışacak projelerle hayatınız boyu devam edeceksiniz ”dedi.

‘SİZLERİ GELECEKTE ÜNİVERSİTELERDE BİLİM İNSANI OLARAK GÖRMEYİ ARZU EDİYORUZ’
Bilimsel araştırmaların bağımlılık yapan bir tarafı olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal, “Projenize ve kendinize olan güveninizi sunumlarda yansıtmanız gerekmektedir. Proje sürecinde iki nokta vardır. Birincisi yapmak, ikincisi projenizi karşı tarafa anlaşılır bir şekilde aktarabilmektir. Bu süreçte bir birbirinizden de etkilenerek projelerinizde neyi daha iyi yapabileceğinizi konuşabileceğiniz bir ortam oluşacaktır. Bu konularda da kanaat geliştireceğinizi düşünüyorum. Sizleri gelecekte üniversitelerde bilim insanı olarak görmeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE GENELİNDE YAPILACAK OLAN FİNAL YARIŞMASINDA BÖLGEMİZİ TEMSİL EDECEK’
TÜBİTAK Proje Yarışmaları Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, 16.’sı düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışmasının Samsun, Amasya, Tokat, Çorum, Sinop, Kastamonu, Ordu, Giresun olmak üzere 12 bölge merkezinde eş zamanlı olarak başladığını belirtti. Yarışmaya; Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknoloji Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarından 1686 projenin başvuru yaptığına dikkat çeken İçbudak, “Bu zamana kadar en yüksek başvuru bu yıl gerçekleşti. Her proje kendi alanındaki uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek 1686 projenin 100 projesi sergiye dahil edildi. Dereceye giren projeler Türkiye genelinde yapılacak olan final yarışmasında bölgemizi temsil edecek. Bu projelerin en önemli amacı geleceğimiz olan gençlerimizi erken yaşlarda bilimselliğe yönlendirmek, uygulamalı alanlarda çalışma yapmaya teşvik etmek” diye konuştu.

16 Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 31 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
Köksal ÖNER


ondokuz mayıs üniversitesiomüortaokulbilim insanıaraştırma projesi