Geri

Samsun'a bu isim yakışır!

’19 Mayıs Atatürk Stadı’ ismine destekler adeta çığ gibi. Zira; ’19 Mayıs Atatürk Stadı’ ismi Samsun’u anlatıyor ve Samsun’u yaşatıyor. Hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Türkiye’nin ayakta alkışlayacağı ve gıptayla bakacağı bir ismimiz olacak.

09:54:59 | 2022-12-07
Tufan İPEK
Tufan İPEK      tufan.ipek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

‘19 Mayıs Atatürk Stadı’ ismini Samsun sevdi.
’19 Mayıs Atatürk Stadı’ ismine destekler adeta çığ gibi.
Zira; ’19 Mayıs Atatürk Stadı’ ismi Samsun’u anlatıyor ve Samsun’u yaşatıyor.
Hiçbir şey kaybetmeyeceğiz.
Türkiye’nin ayakta alkışlayacağı ve gıptayla bakacağı bir ismimiz olacak.
Bazı eleştirilerden biri stadın tabelasının olmaması.
Zaten; stadın adı ‘Yeni 19 Mayıs Stadı’ olarak tüm resmi yazışmalarda ve müsabaka isim listesinde de aynen böyle yer alıyor.
Eski stat diye bir şey yok ortada.
Eski stadın olduğu yer Millet Bahçesi oldu.
Bunun için hem yeni ibaresinin kaldırılması hem de stadın adının değiştirilmesi en doğru karar olacaktır.
Aklı selim olan bunu destekler.
Atatürk ismi o kadar büyük ki; bu isim herkesi kucaklayacak ve herkesi de mutlu edecektir.
Bundan asla şüphem yok!

***

‘Samsun 19 Mayıs Kültür ve Tanıtım Derneği ve Vakfı’ Kurucu Üyesi ve Samsun için önemli bir isim olan Okay Karayalçın beyin açıklamaları bana ayrıca güç kattı.
Başkanıma saygılarımı sunarken destekleri için teşekkürlerimi de iletmek isterim.

Okay Karayalçın aynen şöyle konuştu: ‘Samsun stadının adının değişmesi için çabanızı ve kampanyanızı destekliyorum. Tüm çevremle, Samsun Derneğimiz ve Vakfımızla ve Samsunlu hemşerilerimizle de gönderinizi paylaşıyorum, benim isim önerim Samsun adını kullanmadan ‘19 Mayıs Atatürk Stadyumu’ olmasıdır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.’

***

Samsun, Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı (SAM-SEV) kurucularından ve eski Samsunspor Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı da, stadın adının ‘19MAYIS ATATÜRK STADI’ olması yönünde görüş belirterek başarılar diledi.
Hedef Halk Gazetesi köşe yazarı da olan Subaşı, bana yaptığı açıklamada, ‘Unutulmasın ki, efsane stadımızın yıkım kararı alınınca buna çok itiraz etmiş ve Halk Gazetesi’nde de bir köşe yazımı buna ayırmıştım. En büyük endişem de çok kişi gibi stadın adının değiştirilme olasılığıydı. Neyse ki; bu konuda spor kamuoyunun da bastırmasıyla adının başına bir ‘YENİ’ kelimesi eklenerek de olsa adı korundu. Ben de ’19 MAYIS ATATÜRK STADI’ adından yanayım’ diye açıklamada bulundu.
Sadi Subaşı başkanıma yaptığı açıklamadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum!

***

Destek çok.
Sosyal medyada tartışan da çok.
Bana gelen eleştiriler olumlu.
Fakat; bu siyasi ortamda topa girmeye korkan da çok.
Zaman uygun değil diyen de var.
Atatürk ismi altında ezilen de var.
Ancak; İstiklal Marşı’nda vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un ilk kelimesinin ‘KORKMA!’ diye başlaması asla tesadüf değildir.

Ve; Türk Gençliği Atasına cevaben aynen şöyle söz vermiştir:
‘Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.’

 


tufan ipek19 mayıssamsunstadyumatatürk


Yazıyı Sesli Dinle