Geri

Samsun Valiliği'nden yardım kampanyası

Samsun Valiliği koordinasyonunda, deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek olmak için 'Yardım Kampanyası' başlatıldı.

12:20:53 | 2023-02-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valiliği, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremde zarar gören ve mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve bir çok ilimizden de hissedilen 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek olmak için Samsun Valiliği koordinasyonunda yardım kampanyası başlatıldı.

BUNLARA ACİL İHTİYAÇ VAR
Depremden etkilenen bölgelerde vatandaşların depremin yıkımının yanısıra soğuk ve karlı havayla da mücadele ettiğini vurgulayarak, günün birlik olma ve tüm imkanlarla depremzedelerle dayanışma gösterme günü olduğunu belirten Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşların hiç kullanılmamış kıyafetler başta olmak üzere, su, battaniye, uyku seti, çocuk bezi, bebek maması, devam sütü, bot, kışlık kıyafet, ısıtıcı, tuvalet kağıdı, hijyen malzemeleri, fener, pil, powerbank, mum, iç çamaşırı, konserve, hazır gıda, bisküvi yardımlarını kendilerine en yakın Kaymakamlığımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı'na teslim edilebileceğini ifade etti.

İŞTE BAĞIŞ NUMARASI
Öte yandan Samsun Valiliği'nden yapılan duyuruda, "Depremden etkilenen illerimizde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmektedir. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS (20 TL) gönderebileceği gibi banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapabilecektir" denildi.


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem haber