Geri

Samsun Valisinden yatırımcılara kolaylık sözü

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, tüm kurum ve kuruluşlarla yatırımcılara gereken her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

11:24:32 | 2021-12-15


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde düzenlenen Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANDEK) Otomotiv, Makine ve Metal Sektörü Buluşmaları düzenlendi. Buluşmanın açılış programına Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Büyükdede, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve diğer protokol üyeleri katıldı.

SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNCELİKLİ HEDEF
Açılış programında yaptığı konuşmada sanayi alanında yeniliği, yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çeşitli faaliyetler gerçekleştirildiğini ve bu faaliyetlerden birinin de iş insanları ile bir araya gelinen Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) buluşmalarının olduğunu ifade eden Vali Dağlı, “Türkiye’de lider firmalarla iş insanlarımızı buluşturmamızın amacı, ilimizin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirleyerek sorunları tartışmak ve çözüm üretmektir. Bu kapsamda yenilik, yerlileşme ve teknoloji transferini sağlamaya yönelik sanayi işbirliği uygulamalarını hayata geçirmek öncelikli hedefimizdir" dedi.

SAMSUN BÖLGENİN SANAYİ BAŞKENTİ
Samsun’un, bölgenin üretim ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra gelişmiş altyapısıyla da bölgenin sanayi başkenti konumunda olduğuna ve 7 OSB’de devam eden yerli ve milli üretimin yanında Tekkeköy’de 8. OSB’nin Samsun'a kazandırıldığına da işaret eden Dağlı "Samsun, sahip olduğu Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi Siteleri, Serbest Bölgesi, Lojistik Merkezi, Teknoparkı, Ar-Ge Merkezleri ve Türkiye’nin en büyük işletmeleri arasında yer alan firmaları ile üretim ve hizmetlerini başarıyla sürdürmektedir. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla yatırımcılara gereken her türlü desteği sunmaya hazırız" diye konuştu.


samsun valisisamsunzülkif dağlıyatırımyatırımcı