Geri

Samsun Yeşilyurt Demir Çelik MYO'da mezuniyet heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulunun (MYO) 9 teknik ön lisans programından mezun olan 300 öğrenci, düzenlenen mezuniyet töreniyle geleceğe uğurlandı.

15:43:13 | 2023-06-20


Haberi Sesli Dinle

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yücel Yaşar Büyüklü, MYO bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Törende; Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, Mekatronik Programı, Kimya Teknolojisi Programı, Otomotiv Teknolojisi Programı, Endüstriyel Kalıpçılık Programı, Silah Sanayi Teknikerliği, Gıda Teknolojisi Programı’ndan mezun olan öğrenciler sevinçlerini aileleri paylaştı.

‘KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN DONANIMLI MESLEK YÜKSEKOKULUYUZ’
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, “2011’de eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayan Meslek Yüksekokulumuz Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yeşilyurt Şirketler Grubu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğiyle kurulmuş olup bölgedeki özel ve kamu kuruluşlar tarafından da desteklenmektedir. Karadeniz Bölgesi’nin en donanımlı meslek yüksekokulu olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 7 yıldır kesintisiz mesleki eğitim desteği almaktayız. Bu desteğin kesintisiz sürmesi sonucu, okulumuzun mesleki eğitim ve öğretim sahalarını genişletip çeşitlendirdik.” ifadelerini kullandı.

‘SANAYİCİ İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA YAKIN BİR KÖPRÜ OLUŞTURDUK’
Konuşmasında mezun öğrencilere ön lisans eğitimleri boyunca sağladıkları imkânlardan bahseden, Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, “Öğrencilerimizin yeni teknolojileri takip edebilmelerini ve yerinde görebilmelerini sağlamak, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu mesleki yeterliliğe sahip nitelikli ara elemanları yetiştirmek ve Sanayici ile Üniversite arasında yakın bir köprü oluşturmak amacı ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu eğitim-öğretim yılında toplamda 99 öğrencimiz, OSB içinde ve dışındaki sanayi kuruluşları ve KOBİ’ler (Küçük ve Orta Bütçeli İşletmeler) ile yaptığımız iş birliği sayesinde 14 hafta tam gün çalışma fırsatı yakaladı. Mezunlarımızın iş arama becerilerini geliştirmeleri için Mezun Kayıt Sistemine kayıt olmalarını Kariyer Merkezi Müdürlüğü takip etmelerini rica ediyorum. İrtibatınızı bizlerle koparmayın. Hepinize yeni hayatınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

‘ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALMAK ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME SÜRECİDİR’
İki yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken, mezun olacakları günün heyecanıyla yola çıktıklarını söyleyen MYO birincisi ve Otomotiv Teknolojisi Programı Mezunu Rıfat Ak, “Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu ve mezun oluyoruz fakat içimizde buruk bir sevinç taşıyoruz. Çünkü alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anıları paylaştığımız, okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Üniversite eğitimi almanın her şeyiyle bir kurumdan bilgi doldurup çıkmak değildir. Üniversite eğitimi almak bana göre; Öğrenmeyi öğrenme sürecidir. Günümüzün şartlarına sahip olmadıkça görünen o ki ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim diplomaları da, hayat için yetersiz hale gelecektir. Bizi hayata karşı güçlü kılan tek başına diplomalarımız değildir, diplomanın arkasını bizim hangi birikim ve deneyimle doldurduğumuzdur.” diye konuştu.

‘EĞİTİM GELECEĞE GEÇİŞ İZNİMİZDİR’
Mezun arkadaşlarını kutlayan MYO birincisi ve Otomotiv Teknolojisi Programı Mezunu Rıfat Ak, “Gelecek, ona bugünden hazırlananların ve geleceği şekillendirenlerin olacaktır. İyi bir geleceğin temelinde ise iyi bir geçmiş yatmaktadır. Bizler Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Demir Çelik MYO mezunları olarak, köklü ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip, donanımlı ve bilgili bir kuşağız. İşte bu bilinçle hayata sımsıkı sarılacak, hak ettiğimiz yerlere geleceğiz. Bizden sonraki kuşaklar için örnek olacağız.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Törenin finalinde de öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerinin en güzel anını yaşadı.

Haber: Köksal ÖNER


samsunmezuniyetomüondokuz mayıs üniversitesimeslek yüksek okuluYeşilyurt Demir ÇelikYeşilyurt Demir Çelik MYO