Geri

Samsunlu eczacılar afet bölgesinde

Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu Adına konuşan Başkan Eczacı Onur Ferhat Karacan, “Samsun Eczacı Odası olarak Kahramanmaraş bizim sorumluluğumuzdadır” dedi.

10:31:47 | 2023-02-23


Haberi Sesli Dinle

Samsun Eczacı Odası gönüllülerinden oluşan 35 kişilik grubun 11 Şubat'ta Kahramanmaraş’ a gittiğini açıklayan Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Onur Ferhat Karacan, “Türk Eczacıları Birliği'nin organizasyonu ile kurulmuş olan Eczanelerde eczacılık hizmeti vermek için yola çıkmış, o bölgedeki çadır, konteyner, Tır eczanelerde görev yapmışlardır” dedi.

‘ DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARAÇAGİZ’
Bölgede ayrı ayrı yerlerde eczane açıldığını ve o bölgedeki vatandaşların ilaca kolayca ulaşmasını sağladıklarını dile getiren Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Onur Ferhat Karacan, “Göçük altında kalan ilaçları sebebiyle kronik ilaçlarını kullanamayan hastalara ücretsiz ilaç verilmiş ve tüm bunların bütçesi eczacılarımızın kendi bağışlarıyla karşılanmıştır. Yine 22.02.2023 Çarşamba akşamı 2’inci grup Samsun Eczacı Odası gönüllüleri Kahramanmaraş’ta Türk Eczacıları Birliği'nin organizasyonu ile kurulmuş olan Eczanelerde eczacılık hizmeti vermek için yola çıkmış, o bölgedeki çadır, konteyner, Tır eczanelerde görev yapacak olup 3’üncü grup gönüllülerimiz de 1 Mart 2023 tarihinde yola çıkacaklardır. Depremin yaralarını hep birlikte sarmak için çalışıyoruz ”şeklinde konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


samsunsamsun ecza odasıonur ferhat karacaneczacıeczanesamsun haberlerideprem haberleridepremzedehataykahramanmaraş