Geri

Samsunlu şehit son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız son yolculuğuna uğurlandı.

12:30:51 | 2022-11-29


Haberi Sesli Dinle

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde sürdürülmekte olan Pençe- Kilit Harekatında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucunda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Vezirköprülü şehit P. Uzm. Çvş. Mustafa Yıldız'ın naaşı, Merzifon Havalimanı'nda Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek şehidin ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve protokol üyeleriyle birlikte, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Vezirköprülü kahraman P. Uzm. Çvş. Mustafa Yıldız'ın Vezirköprü ilçesi Oymaağaç Mahallesi Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katılarak, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Oymaağaç Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı. Cenaze, daha sonra askerlerin omuzlarında taşınarak mahalle meydandaki alana götürüldü.

Cenaze öncesinde şehidin annesi Zübeyde Yıldız ile kız kardeşi Havva Yıldız, ağıtlar yakarken, duygulu anlar yaşandı.

İl Müftüsü Seyfullah Çakır'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, bir müddet top arabasıyla taşındıktan sonra Oymaağaç Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine şehidin babası Ali, annesi Zübeyde, kız kardeşi Havva, erkek kardeşi Yasin Yıldız'ın yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.


SAMSUNVEZİRKÖPRÜŞENİTPENÇE KİLİTIRAK