Geri

Samsunspor adım adım Süper Lig'e yaklaşıyor

Spor Toto 1’inci Lig’in 27’inci haftasında Yılport Samsunspor deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği’ni Tanque’nin golüyle 1 – 0 mağlup etti.

11:45:55 | 2023-03-19


Haberi Sesli Dinle

Spor Toto 1’inci Lig’in 27’inci haftasında Yılport Samsunspor deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği’ni Tanque’nin golüyle 1 – 0 mağlup etti.

STAT : Eryaman
HAKEMLER : Mert Güzenge xx, Deniz Caner Özaral xx, Şenol Bektaş xx

GENÇLERBİRLİĞİ : Nurullah xx, Kadfi xx (Dk. 68 Gabriel Torje xx), Yasin xx, Alperenxx, Ivan (Dk. 68 Javier Ayovi xx), Erkan xx (Dk. 68 Buğra Çağıran xx), Doukara xx , Mete xx (Dk. 79 Enes Keskin xx), Uğur xx, Abdullah xx (Dk. 79 Hayrullah Erkip xx), Fontaine xx
Yedekler: Angeler, Abdullah Şahindere, Özgür Çek, Tidiany, Eralp Aydın
Teknik Direktör: Mustafa Dalcı

YILPORT SAMSUNSPOR : Szumski xx, Soner Gönül, xx Yunus Emre xx, Alim xx, Osman xx, Ali Ülgen xx (Dk. 46 Harris xx), Bennasser xx, Soner Aydoğdu xx (Dk. 46 Celil xx), Ali Kaan xx (Dk. 46 Cihan xx), Laura xx (Dk. 60 Fofana xx), Tanque xx (Dk. 81 Ahmet?)
Yedekler: Aykut Özer, Mücahit Albayrak, Emre Gültekin, Yegen, Polat Yaldır
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu

GOLLER: Dk. 39 Tanque (Yılport Samsunspor)
SARI KARTLAR: Enes Keskin, Ivan Ikic, Erkan Eyibil (Gençlerbirliği) Soner Aydoğdu (Yılport Samsunspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
15’inci dakikada Doukara’nın kullandığı penaltı atışını kaleci Szumski son anda kurtardı.
16’ncı dakikada Laura’nın pasıyla buluşan Tanque’nin ceza sahası dışından kaleye çektiği şutta top az farkla üstten auta çıktı.
GOOOOL…39’uncu dakikada Tanque’nin kullandığı sert serbest vuruşta top ağlarla buluştu. 0 – 1

50’nci dakikada ani gelişen atağımızda Celil’in ceza sahasına girer girmez kaleye çektiği sert şutta kaleci Nurullah topu son anda ayaklarıyla çıkardı.
53’üncü dakikada Celil’in yerden pasıyla buluşan Tanque’nin vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
71’inci dakikada Celil’in pasıyla buluşan Cihan’ın ceza sahası dışından kaleye çektiği şutta top az farkla üstten auta çıktı.
75’inci dakikada Cihan’ın kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Tanque’nin yerden vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı. Bu sonuçla kırmızı beyazlı siyahlı ekip sahadan üç ile ayrılan taraf oldu.

TEKNİK DİREKTÖR HÜSEYİN EROĞLU: ‘GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINI KAZANDIK MUTLUYUZ’

Yılport Samsunspor’un Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “Deplasmanda karşılaştığımız Gençlerbirliği engelini aldığımız üç puan ile geçmeyi başardık. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz ”dedi.

‘EN DEĞERLİ GALİBİYETLERİNDEN BİRİNİ ALDIK’
Galip geldikleri için mutlu olduklarını belirten Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “Bugün 18 Mart. 108 yıl önce bugün Vatan olduk. Çanakkale Zaferimizi kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok mutluyuz. Sezonun en değerli galibiyetlerinden birini aldık. Rakibimizi mücadelesi ve oynadığı futboldan ötürü kutluyorum. Gençlerbirliği kulübü bu kadroyu sezon başında kurabilmiş olsaydı Süper Lig'in kuvvetli adaylarından biri olurdu. Türk futboluna önemli isimler yetiştiren Başkent ekibinin 100’üncü yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

‘ŞAMPİYONLUK YOLUMUZU BİR HAFTA DAHA KISALTTIK’
Zorlu bir rakip yendiklerini ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Biz bu müsabakada çok zorlu bir rakibi yendik. Biz ilk yarıda gerçek kimliğimizden uzaktık. Penaltıda bu kez şans bizden yanaydı. Yine duran bir toptan gol bulduk ve devrede takıma 3 dokunuş yaptık. 65'e kadar maçı kopartmamızı sağlayacak çok sayıda etkili hücum yaptık pozisyonlar bulduk. Kalan sürede iyi savunduk ve şampiyonluk yolumuzu bir hafta daha kısalttık. Oyuncularımı kutluyor, Ankara'ya gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sezon sonuna kadar 10 hafta var. 2'si ligden çekilen takımlarla olacaktı. 8 maçımız kaldı. 5'i iç sahada. Önümüzdeki maçta tıklım tıklım dolu coşkulu Samsunspor taraftarlarını bekliyorum. Galibiyet yıllardır Süper Lig'i özleyen taraftarlarımıza armağan olsun” diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


samsunsporgençlerbirliğihüseyin eroğluankarasamsunsamsun haberlerisamsunspor haberleri