Geri

Samsunspor dibe demir attı

Yılport Samsunspor, Çaykur Rizespor'un 13. dakikada 10 kişi kaldığı maçta rakibine 1-0 mağlup olarak adeta dibe demir attı.

13:01:01 | 2023-10-08


Haberi Sesli Dinle

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Yılport Samsunspor deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadı’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi takım 1-0 kazanarak 2 hafta aradan sonra 3 puanla tanıştı, Samsunspor ise 1 puanda kalarak ligin son sırasından kurtulamadı.

Çaykur Rizespor 13. dakikada Mithat Pala’nın kırmızı kartıyla 10 kişi kalmasına rağmen oyundan kopmadı. Konuk takım eksik rakibine karşı topa daha fazla sahip olsa da aradığı golü bulamadı. Çaykur Rizespor’da Benhur 80. dakikada sahneye çıkıp takımına 3 puanı getiren golü kaydetti. Bu sonucun ardından ev sahibi takım 14 puana yükselirken, Samsunspor 1 puanla son sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
13. dakikada kaleci Okan Kocuk’un savunmanın arkasına uzun degajında, iyi hareketlenen Fofona yerde kaldı. VAR uyarısı ile pozisyonu inceleyen hakem Abdulkadir Bitigen, Mithat Pala’ya müdahalesi olduğu gerekçesi ile kırmızı kart gösterdi.

15. dakikada ceza yayı üzerindeki faul atışında, Zeki Yavru ile paslaşan Soner Aydoğdu’nun plase vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

22. dakikada Shelvey’in yaklaşık 30 metreden yerden sert şutunda, kaleci Okan Kocuk üzerine gelen topu kapanarak iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

45+1. dakikada ceza yayı üzerinde Dimata ile verkaç yapan Fofana’nın sert şutunda, sağına uzanan kaleci Gökhan Akkan, topu kornere çeldi.

Mücadelenin ilk yarısı, 0-0 berabere sona erdi.

56. dakikada Samsunspor gole çok yaklaştı. Fofana’nın ara pasında ceza yayı içerisinde Dimata’nın topuk pasında Holse’nin bekletmeden yerden şutunda, kaleci Gökhan Akkan sağına yatarak filelere gitmekte olan topu çelmeyi başardı.

68. dakikada Alim Öztürk’ün soldan ceza sahası arka direğe ortasında, kaleci Gökhan Akkan’ın yumruklayarak uzaklaştırmaya çalıştığı top, Zeki Yavru’ya çarparak az farkla yandan dışarı çıktı.

80. dakikada Varesanovic’in sağ taraftan ceza sahası içerisine ortasında arka direkte iyi yükselen Benhur Keser’in kafa vuruşunda, üst direğin içine çarpan top filelere gitti: 1-0.

Mücadele, Çaykur Rizespor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Ligde galibiyet yüzü göremeyen Samsunspor, bu mağlubiyetle 1 puanda kaldı.


samsunsporçaykur rizesporsüper ligfutbol