Geri

VEGED, Ankara'da Samsun'u temsil etti

Ankara Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği 25’inci Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalinde Samsunlular Gecesi'nde sahne alan Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) Samsun Yöresi Halkoyunları ekibi gösterisi Başkent Ankaralıların ve Ankara’da yaşayan Samsunluların beğenisini kazandı.

11:45:59 | 2023-09-26


Haberi Sesli Dinle

Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Günindi, “Ankara'ya Samsun'u temsilen giden Halkoyunları ekibi kıymetli oyuncularına, ekibin hocaları Fatih Yazıcı ve İsmail Kesimoğlu'na, ekibi festivalde misafir eden Başkent Samsunlular Derneği Başkanı hemşerimiz Mustafa Akça ve yönetim kuruluna, Etimesgut Belediyesi'ne teşekkür ederiz.” dedi.

‘ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORUZ’
Ekip ruhu ile çalıştıklarının altın çizen Başkan Rahmi Günindi, “2011 yılından bu yana Vezirköprü’de ve farklı illerde halkoyunları gösterileri düzenleyen Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği VEGED Halk Oyunları Ekibi her yıl düzenli olarak çalışmalarına devam etmektedir. Dernek ayrıca Avrupa Birliği yurt dışı projeleri ile de dikkat çekmektedir.” diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneğivegedankara günleriankarafolklorhalk oyunlarısamsunvezirköprü