Geri

Yakakent kütüphanesine kavuştu

Yakakent'te İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışı,. düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

09:56:19 | 2023-01-11


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Yakakent Belediye Başkan V. Naile Yetmişbir, Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve öğrencilerle birlikte Yakakent İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Çocukların yetişmesinde ve ülkenin kalkınmasında kitapların çok önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "İlimizde yürüttüğümüz çalışmalar ve gerçekleştirdiğimiz projeler ile kitaba ve kütüphaneye olan ilginin arttığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Dünya ne kadar dijitalleşirse dijitalleşsin, teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin kitap vazgeçilmezdir. Halk kütüphanelerimiz de sanat, kültür, iletişim ve bilgi merkezi olmanın yanı sıra halkımız için bir üniversite niteliğindedir." dedi.

ZEKA OYUNLARI SINIFI DA AÇILDI
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülfikar Dağlı ayrıca, Yakakent'te 100. Yıl Ortaokulu'nda Kütüphane ve Zeka Oyunları Sınıfı ile Sanat Atölyesi Sınıfı’nın açılışını, Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Yakakent Belediye Başkan Vekili Naile Yetmişbir, Samsun Milli Eğitim İl Müdürü Dr. Murat Ağar ve protokol üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi.

Vali Dağlı, diğer protokol üyeleriyle birlikte okul öğrencilerinin hazırladığı mini konseri de izledi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


samsunsamsun valisisamsun haberhaberyakakentkütüphane