Geri

Yakakent'te kitap okumayı artıracak protokol

Yakakent Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Yakakent Kitap Okuyor" projesinin protokolü imzalandı.

12:03:12 | 2023-04-11


Haberi Sesli Dinle

Yakakent ilçesinde ilk, orta ve lise öğrencilerine kitap okumayı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okuma oranını artırmak amacıyla, Yakakent Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Yakakent Kitap Okuyor" projesinin protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Yakakent Belediyesi'nin temin ettiği kitaplar Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek tarafından ögrencilere hediye edildi.

Kitapların dağıtım töreninde konuşan Başkan Hüseyin Kıyma, eğitime ve insana yapılan yatırımlarda elini taşın altında koymaktan asla geri durmayacaklarını belirterek, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Kıyma, "İlkokul, ortaokul ve lise seviyesinde 3 farklı kategoride 5'er kitabın okunacağı projenin öğrencilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Projeye emeklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Şimşek ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek de, desteklerinden dolayı Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’ya teşekkür etti. Öğrencileri kitapla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Şimşek, “Bu etkinliğin en fazla kazananı bizler, okullarımız ve öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz hem kitapla buluşuyor, hem de okuma kültürü kazanıyorlar. Milli ve manevi değerlerimizi yansıtan kitapları okuyorlar. Okunan bu kitaplar sayesinde kütüphanelerimiz kitaplarla doluyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, hazırlanan kitap setlerini öğrencilere hediye ederek günün anısına fotoğraf çektirdi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakent belediyesiyakakenthüseyin kıymakitapprotokoleğitimöğrencisamsunsamsun haberleri