Geri

20 Ocak 'Kara Gün'ün adı

Sevda aynı sevda, aşk aynı aşk, değişen tek şey sizi asla unutmamamız gerektiğini bize hatırlatan Kırmızı-Beyazı'mıza imza gibi eklenen SİYAH renktir.

09:44:24 | 2024-01-20
Esra BIÇAKCI
Esra BIÇAKCI      gazeteekip55@gmail.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bugün buraya derinden duyduğum arma aşkını, içimizdeki Samsunspor sevgisini, oyuncuları, yönetimi ya da biz taraftarları değil, Kırmızı-Beyaz'ımıza eklenen siyah rengin sebebi olan günümüzü yazacağım.

Öyle bir gün ki, sadece takıma gönül verenler değil, sadece Samsunlular değil, tüm Türkiye, hatta bir çok ülkeyi üzüntüye boğan bir gün.

Aradan 35 yıl geçmesine rağmen adı 'kara gün' kalan ve Türk futbol tarihinin ilk futbol şehitlerlerini verdiği 20 ocak 1989...

Zaman geçiyor, yıllar geçiyor... Lakin "Kara Gün'ün geldiği her Ocak ayında bizim içimizdeki acı tazeleniyor.

Her yaştan insan, bu kara gün için hissetiği ortak hislerle, derin üzüntüyle 7'den 70'e herkes futbol şehitlerimizi anıyor.

Ah Muzaffer Badalıoğlu, ah Mete Adanır, ah Zoran Tomic, ah Nuri Asan, ah şoförümüz Asım Özkan...

Siz cennet bahçelerinde size gönül vermiş renktaşlarınızla, bizimle aynı duygulara ortak olan bu acıyı derinden hisseden tüm ülkemle huzur içinde dolaşın.

Çünkü unutulmanız bir yana kalplerimiz eviniz, kapınız. Size bitmek bilmeyen dualarımız mirasınız ise, bu sevda yolunda şehit olunan armayı aşkımız için, sizin için gururlandırmamız, Samsunspor ruhunu yaşatmamız olsun.

Bu sevda öyle bir sevda ki, uğruna şehit düşülen, renklerine ömür adanan, vazgeçmek nedir bilinmeyen bir sevda... Her 20 Ocak'ta bize pes etmememiz için, vazgeçmememiz için "Biz bu sevda yolunda futbol şehidi olduk" diyen siz kahramanlarımızın ruhunuz şad olsun.

Sevda aynı sevda, aşk aynı aşk, değişen tek şey sizi asla unutmamamız gerektiğini bize hatırlatan Kırmızı-Beyazı'mıza imza gibi eklenen SİYAH renktir.

Adı kara gün, adı Samsunspor'a vefa, adı sizlere sonsuz minnet...


esra ozansamsunsporsüper ligtaraftar20 ocak


Yazıyı Sesli Dinle