Geri

Erken seçim olur mu?

Muhalefet zaten şuan paramparça. Yerel seçimde mutlaka bir araya gelmek zorundalar. Ama bir arada olmak seçim kazandırır mı bilemem. İstanbul artık muhalefet için imkansız.

13:41:49 | 2023-08-11
Ezgi ŞAHİN
Ezgi ŞAHİN      gazeteekip55@gmail.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Şimdi diyeceksiniz ki, yahu daha seçimin üstünden bir sene bile geçmedi. Erken seçim de nereden çıktı?
Veya seçim olsa, Cumhur ittifakı yine kazanır diyorsunuz.

Erken seçim olacak. Nedeni ise, Hükümetin ekonomik politika yanlışları ve faturayı halka kesmesi ve her gün gelen zamlar ve eriyen maaşlar bize tekrar, bir seçim yaşatır.
Şimdi Ak partinin tek derdi, İstanbul ve Ankara’yı geri kazanmak.

Muhalefet zaten şuan paramparça. Yerel seçimde mutlaka bir araya gelmek zorundalar. Ama bir arada olmak seçim kazandırır mı bilemem. İstanbul artık muhalefet için imkansız.
Şimdi şu yerel seçim bir geçsin, Cumhur ittifakı ortağı Mhp yerel seçimde istediği yerleri alıp kazandıktan sonra, onlarda Cumhur ittifaksız kazanamayacağını biliyor, seçim sonrası, ekonomi üstünden hükümete yüklenmeye başlayacak.

Ve ne yazık ki, düzelmeyen ve daha kötü olacak olan ekonomi Cumhur ittifakın da yol ayrımına girecek.
Çünkü Mhp bu hareketi yapmak zorunda. Zaten tepki gösteren Ak partilerin oyunu aldığı için, tekrar olası bir seçimde oy kaybı olmadan ve daha da artırarak yoluna devam etme şansı yok.
Ben bu yazıyı şimdiden burayı yazayım çok değil yerel seçimlerden az zaman sonra yaşanılacak olan durum bu.

Siyasete çok şaşırmamak lazım. Konu koltuk ve menfaat olunca her şey değişir. Ama kendi menfaatleri halk menfaati değil.

Mhp aslında ittifaktan ayrılma sebebini halk için gösterecek ki, doğru olan bu! Yıllar süren serüven, bir erken seçim ve ittifak dağılması hatta seçim kaybı ile bile sonuçlanabilir.
Kıssadan Hisse...

Yerel Seçimden Sonra Geliyor Bir Erken Seçim..


ezgi şahinerken seçimsiyaset


Yazıyı Sesli Dinle